Het weekend van Janette: ‘Een ander heeft op zaterdag een chilldag, die heb ik helaas niet’

Nieuws
De zomerse zaterdag van boerin Jannette den Boer (39) uit Giessenburg zit flink vol. ‘Zaterdagochtend pak ik de ijskar in. Hoorntjes, bakjes, ijslepels.’ Ze brengt de kar naar een van de markten in de buurt, waar de hele dag haar ijs wordt verkocht. Door iemand anders, want zelf rijdt Jannette weer terug naar haar boerderij, waar ze stro en voer voor de kalfjes regelt.
Harm Bosma
vrijdag 12 augustus 2022 om 22:00
De middag van Janette staat vaak in het teken van een kinderfeestje in haar ijsboerderij.
De middag van Janette staat vaak in het teken van een kinderfeestje in haar ijsboerderij. beeld Richard van Hoek

Daarna staat de middag vaak in het teken van een kinderfeestje in haar ijsboerderij. ‘Dat ijs is echt mijn ding. Ik werkte ooit in de kraamzorg, maar toen ik zwanger was van de oudste, ben ik daarmee gestopt. Die diensten zijn niet te combineren met kinderen.’ Ze houdt wel van ondernemen, dingen verzinnen en dat dan zelf regelen. Zo werd ze ijsmaker. De eigen 150 koeien leveren de benodigde melk.

Aan het einde van de middag moet de ijskar weer opgehaald worden en tot middernacht staat Jannette dan nog in de melkput om de koeien te melken. ‘Ik vind het eigenlijk niet leuk, het is te druk’, beschrijft Jannette haar zaterdag. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.