Etappe 8 - Dat bruisende hart van vroeger

Achtergrond
Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 8e etappe fietst Auke van Eijsden.
Auke van Eijsden
woensdag 27 juli 2022 om 23:31
Auke van Eijsden fietst etappe 8 van Aan de Ketting en ontmoet Albert Lubbelinkhof.
Auke van Eijsden fietst etappe 8 van Aan de Ketting en ontmoet Albert Lubbelinkhof. beeld nd

Coevorden

Twee weken geleden, op donderdagavond, kreeg Albert Lubbelinkhof last van zijn linkervoet. Het was de teen naast zijn grote teen, een ziekenhuisbacterie zorgde daar al een jaar voor ellende. Nu ging het opeens snel. Eerst werd-ie dik en rood, toen zwart en dood. Op zaterdag had Lubbelinkhof nog maar negen tenen.

Maar met negen tenen kun je gewoon doorlopen, zegt hij lachend op een terras in Coevorden. Voor grotere afstanden gebruikt hij komende tijd zijn witte scooter. Hij wijst aan waar die staat. ‘Kijk, het sleuteltje zit er nog in. Dat kan hier nog gewoon.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Etappe 20 - Stap uit je bubbel en ervaar de schoonheid van het verschil

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 20e en laatste etappe fietst Annegina Randewijk.

Afbeelding

Etappe 19 - Investeren in grond voor biodiversiteit

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 19e etappe fietst Sjirk Kuijper.

Afbeelding

Etappe 18 - Hoe erg is het afvalprobleem op het strand van Scheveningen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 18e etappe fietst Alexander Dommerholt.

Afbeelding

Etappe 17 - Maanden in de Turkse gevangenis, maar nu is hij vrachtwagenchauffeur

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 17e etappe fietst Remco van Mulligen met zijn zoon Daan.

Afbeelding

Etappe 16 - De vraag tussen Breda en Gorinchem: wat zien we graag verdwijnen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 16e etappe fietst Margot Berends.

Afbeelding

Etappe 15 - Laura wil consumenten in aanraking brengen met het boerenleven

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 15e etappe fietst Jort van Slooten.