Etappe 4 - De kloof tussen de regering en de eenvoudige mens is nergens zo duidelijk als op het Friese platteland

Reportage
Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 4e etappe fietst Berendien Tetelepta.
Berendien Tetelepta
donderdag 21 juli 2022 om 19:37 aangepast 10:45
Afbeelding
beeld nd

Bij station Buitenpost -precies tussen Leeuwarden en Groningen-  stap ik op. Al fietsend langs slootjes en over bruggetjes zoals je Friesland in je hoofd hebt, kom ik uit bij Kootstertille. Een klein dorp met 2500 inwoners, maar met héél veel fabrieken. Een bedrijf in asfaltproductie, een fabriek waar hefbruggen gemaakt worden, een betonfabriek, en één waar ze koelsystemen fabriceren. ‘Komt omdat we aan een kanaal zitten’, zegt Hannie Bakker. Samen met haar man Harry baat ze café De Viersprong uit in de kleine gemeenschap. ‘Het Prinses Margrietkanaal waar ons dorp aan ligt zorgt van oudsher voor een gunstige locatie voor handel.’ Er is sympathie voor de boeren in dit arbeidersdorp. In alle straten hangt de Friese vlag op k..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Etappe 20 - Stap uit je bubbel en ervaar de schoonheid van het verschil

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 20e en laatste etappe fietst Annegina Randewijk.

Afbeelding

Etappe 19 - Investeren in grond voor biodiversiteit

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 19e etappe fietst Sjirk Kuijper.

Afbeelding

Etappe 18 - Hoe erg is het afvalprobleem op het strand van Scheveningen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 18e etappe fietst Alexander Dommerholt.

Afbeelding

Etappe 17 - Maanden in de Turkse gevangenis, maar nu is hij vrachtwagenchauffeur

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 17e etappe fietst Remco van Mulligen met zijn zoon Daan.

Afbeelding

Etappe 16 - De vraag tussen Breda en Gorinchem: wat zien we graag verdwijnen?

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 16e etappe fietst Margot Berends.

Afbeelding

Etappe 15 - Laura wil consumenten in aanraking brengen met het boerenleven

Verslaggevers van het Nederlands Dagblad fietsen deze zomer in estafette door Nederland en doen verslag van hun belevenissen. In de 15e etappe fietst Jort van Slooten.