Omgaan met stijgende coronabesmettingen: ‘We moeten weer normaal gaan doen’

Achtergrond
Nederlanders zijn minder bereid om coronaregels na te leven, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Vier mensen vertellen hoe ze omgaan met corona. ‘Veel Nederlanders denken dat corona inmiddels een verkoudheid is.’
Hendrina de Graaf
vrijdag 15 juli 2022 om 16:21 aangepast 20:19
Esther Westmaas, Camiel de Koste en Jan en Almuth van den Bosch.
Esther Westmaas, Camiel de Koste en Jan en Almuth van den Bosch. beeld ND en Hendrina de Graaf

‘Nu het aantal ziekenhuisopnames weer stijgt, zijn we wat voorzichtiger’
Wie: Almuth (60) en John van den Bosch (60) uit Breukelen        
Wat: Twee weken op vakantie in Apeldoorn

‘We hebben allebei nog geen corona gehad. In het begin waren we wel voorzichtig. Onze dochter heeft meermaals corona gehad en haar kinderen kwamen ook bij ons over de vloer. John heeft astma en hij was er in het begin wel benauwd voor. Maar op een gegeven moment wen je daar ook weer aan.

Almuth is servicemonteur en komt elke dag over de vloer bij productiebedrijven. Die waren erg voorzichtig, waardoor ze elke dag een zelftest moest doen. Nu de maatregelen zijn afgeschaald, test ze niet meer dagelijks. ‘We moeten er ook mee leren omgaan. Wel tes..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Met noodpakket moet je je 48 uur kunnen redden’

Een waarschuwingsfluitje, lucifers in waterdichte verpakking, een EHBO-pakket en een radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender; volgens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) moet ieder huishouden het inslaan.

Afbeelding

Jongeren wandelden zich suf tijdens corona. Maar hoe blij worden ze nu nog van de geur van nat gras?

Ontspannen luisteren naar kwetterende vogels en de geur van nat gras opsnuiven tijdens een wandeling. Tijdens de coronapandemie ontdekte Nederland massaal het wandelen, ook jongeren tot 30 jaar. Bleef hun enthousiasme?

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’

Afbeelding

Hoe kun je voorkomen dat je overspannen raakt? Vijf vragen aan Michelle van Dusseldorp

Steeds meer mensen melden zich ziek op hun werk omdat ze overspannen zijn. Hoe kan het dat overspannenheid zo vaak voorkomt en wat kun je doen om het te voorkomen? ‘Je werkt om te kunnen spelen.’