Rijkswaterstaat gaat vlaggen en spandoeken boeren verwijderen

Nieuws
Rijkswaterstaat gaat de vele omgekeerde Nederlandse vlaggen en spandoeken die door boeren langs de rijkswegen zijn opgehangen verwijderen. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover van RTL Nieuws. Het gaat om vlaggen en spandoeken aan bruggen, viaducten, verkeerslichten en lantaarnpalen.
anp
donderdag 14 juli 2022 om 13:59
De omgekeerde Nederlandse vlag hangt uit aan de gevel van een woning.
De omgekeerde Nederlandse vlag hangt uit aan de gevel van een woning. beeld anp / Bart Maat

De wegbeheerder wil de oproepen langs de wegen verwijderen in het kader van verkeersveiligheid. ‘De doeken kunnen loslaten en op de weg belanden. Als een automobilist onder een viaduct vandaan komt en er belandt ineens een doek op de voorruit, dan is dat hartstikke gevaarlijk’, aldus de woordvoerder. Ook kunnen de teksten op de spandoeken en vlaggen afleidend zijn voor weggebruikers, waardoor ze minder goed opletten in het verkeer.

Om hoeveel doeken het precies gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. ‘Maar het zal een enorme klus zijn die niet in één of twee dagen geklaard is.’ Eerder kwam Rijkswaterstaat niet toe aan het verwijderen van de vlaggen en spandoeken, omdat de weginspecteurs het te druk hadden met de boerenprotesten op en langs..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.