Getrouwde ouders blijven vaker bij elkaar

Nieuws
Ouders die bij de geboorte van hun kind al getrouwd waren, blijven vaker bij elkaar dan ouders die destijds een geregistreerd partnerschap of geen verbintenis hadden.
Hans-Lukas Zuurman
woensdag 13 juli 2022 om 04:21
Een bruid en bruidegom tijdens de huwelijksvoltrekking.
Een bruid en bruidegom tijdens de huwelijksvoltrekking. beeld anp / Jeroen van der Meyde

Den Haag 

Van de getrouwde stellen die in 2013 een kind kregen was minder dan 8 procent zes jaar later gescheiden. Bij ouders met een geregistreerd partnerschap – waarvan de juridische betekenis vrijwel gelijk is aan het huwelijk – was dat ruim 10 procent. Ouders die zonder verbintenis samenwoonden, gingen het vaakst uit elkaar: 18 procent van hen vroeg na zes jaar een echtscheiding aan.

De gegevens komen uit een trendanalyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over echtscheidingen. Ze gaan vooral over de periode rond en na de eeuwwisseling (1998-2013), waarin steeds meer mensen ongehuwd zijn gaan samenwonen en op latere leeftijd zijn gaan trouwen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).