Menstruatie- en hartproblemen na coronavaccinatie. Is het middel soms erger dan de kwaal?

Achtergrond
Verschillende mensen melden ernstige bijwerkingen na het coronavaccin, zoals menstruatieklachten of een ontsteking aan het hart. Vooral jonge mensen lijken er gevoelig voor. Wat is er aan de hand? Medische deskundigen reageren.
Hendrina de Graaf
dinsdag 12 juli 2022 om 11:53 aangepast 16:00
Verschillende mensen melden ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie. Is het middel erger dan de kwaal?
Verschillende mensen melden ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie. Is het middel erger dan de kwaal? beeld Roel Ottow

Amersfoort 

Het is nu bijna een jaar geleden dat Suzanne de Keijzer (22) voor het laatst menstrueerde. Sinds haar coronavaccinatie in augustus 2021 blijft haar maandelijkse bloeding - eerder regelmatig - weg. Ook wisselingen in energie, stemming en hongergevoel zijn niet meer te bespeuren. ‘Het is helemaal vlak.’

Dat heeft ook emotioneel invloed, vertelt De Keijzer: ‘Mijn menstruatie is iets kostbaars en lijkt niet meer op gang te krijgen. Ik voel me er minder vrouwelijk door. Soms zeggen mensen tegen me: ‘Als jij later kinderen hebt…’ Dat raakt me, want nu kan ik geen kinderen krijgen. En misschien later ook niet. Ik kan het niet anders zien dan als een bijwerking van de coronavaccinatie.’

Bijwerkingen De Keijzer is niet de enige die bijwerki..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoeksteam zegt dat Poetin 'zeer waarschijnlijk' betrokken was bij MH17-ramp

Vladimir Poetin is ‘zeer waarschijnlijk’ betrokken bij de ramp met toestel MH17, waarbij 298 inzittenden omkwamen. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale onderzoeksteam JIT.

Afbeelding

Israël helpt Turkije met team van 150 personen, maar zegt niet waar. 'Levens redden gaat boven alles'

Syrië is op voet van oorlog met Israël, maar Israël levert toch noodhulp. En in Turkije zoeken honderdvijftig Israëliërs naar overlevenden in het puin.

Afbeelding

Groningen spreekt kabinet in open brief aan op ereschuld. 'Maak het onrecht ongedaan'

Nú is het tijd voor een groot herstelplan voor Groningen. Dat schrijven noordelijke bestuurders in een open brief aan het kabinet. De brief is ondertekend door onder anderen Johan Remkes en commissaris van de Koning René Paas.

Afbeelding

Dit kun jij doen om mentaal gezond te blijven tijdens je studententijd

Lianne de Haan kreeg tijdens haar studie een burn-out. Nu maakt ze een podcast over mentale gezondheid. Ze is lang niet de enige student die worstelt met de vraag: hoe blijf ik mentaal fit?

Afbeelding

Onderzoeksteam MH17: 'Poetin gaf toestemming voor inzet Buk-raket'

Er zijn ‘sterke aanwijzingen’ dat de Russische toestemming heeft gegeven voor de inzet van het wapensysteem waarmee vlucht MH17 is neergeschoten. Dat zeggen de onderzoekers van Joint Investigation Team (JIT).

Afbeelding

Raad van State fluit overheid definitief terug: de nareismaatregel is illegaal

De nareismaatregel, waardoor statushouders een half jaar langer moeten wachten op hereniging met hun gezin, is door de Raad van State definitief van tafel geveegd. Gezinsleden van erkende vluchtelingen moeten - met toestemming - direct naar Nederland kunnen reizen.