‘Sterf’, pand Schreeuw om Leven beklad met rode verf gespoten leuzen

Nieuws
Het Hilversumse pand van prolife-organisatie Schreeuw om Leven is in de nacht van dinsdag op woensdag beklad met pro-abortuskreten en andere teksten. De teksten zijn als graffiti aangebracht op de ramen en muren van de benedenverdieping van het Hilversumse pand.
Herman Veenhof
donderdag 7 juli 2022 om 22:20
Graffiti op het pand van Schreeuw om Leven in Hilversum.
Graffiti op het pand van Schreeuw om Leven in Hilversum. beeld schreeuw om leven

Hilversum

De bekladding is nog niet opgeëist, zegt woordvoerder Chris Develing van Schreeuw om Leven. ‘Er waren wel tweets van mensen die blij waren met de bekladding en in de extreemlinkse hoek zaten’, zegt hij. De dreigementen stonden naast leuzen als ‘Baas in eigen buik’ en ‘My body, my choice’.

Schreeuw om Leven roept op tot dialoog in plaats van agressieve daden. De organisatie doet bij de politie aangifte van de bekladding. Schreeuw om Leven-directeur Arthur Alderliesten denkt dat de daders mensen uit ‘links-extremistische’ kring zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Iedereen ontdooit hier’: kinderen met psychische klachten worden behandeld in een knusse bus

Elke maandag verruilen kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker hun behandelkamers voor een gezellige bus. ‘Zonder de bus, had deze jongen geen behandeling gehad.’

Afbeelding

Hoe Zwarte Piet zijn kleur verloor: langzaam maar zeker verdween de schmink

Dit weekend viert Nederland weer Sinterklaas. Inmiddels gebeurt dit grotendeels zonder Zwarte Piet, want het hulpje van de Sint werd de afgelopen twaalf jaar langzaam maar zeker ontdaan van zijn zwarte schmink.

Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.