Drietal dat werd opgepakt bij boerenprotest A32 niet langer vast

Nieuws
De twee mannen en de 16-jarige jongen die dinsdag zijn opgepakt op verdenking van poging tot doodslag tijdens een boerenprotestactie langs de A32 bij Heerenveen zitten niet langer vast, zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag. ‘Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag.’
anp
woensdag 6 juli 2022 om 21:18
Afbeelding
beeld anp

De drie blijven wel verdachten. Naast de 16-jarige uit de gemeente Heerenveen, gaat het om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man, eveneens uit de gemeente Heerenveen. De officier van justitie heeft nog niet besloten of ze vervolgd worden en zo ja, waarvoor.

Bij het boerenprotest is geschoten door de politie, zowel gericht als ter waarschuwing. Een trekker werd daarbij door een kogel geraakt bij een oprit naar de A32. Dit zou de trekker zijn van de 16-jarige jongen die werd opgepakt. Het OM meldt dat het niet vooruit wil lopen op het onafhankelijke onderzoek dat wordt uitgevoerd naar het vuurwapengebruik van de politie. ‘Wij vragen een ieder dat dan ook niet te doen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Donny M. bekent ontvoeren, misbruiken, toedienen drugs en doden van 9-jarige Gino

Donny M. bekent dat hij de 9-jarige Gino op 1 juni heeft ontvoerd uit Kerkrade, hem seksueel heeft misbruikt, hem drugs heeft toegediend en hem daarna heeft gedood.

Afbeelding

Herfstweer met flinke buien in aantocht

Vanaf donderdag wordt het koeler en vanaf vrijdag breekt er een periode met "echt herfstweer" aan, aldus Weer.nl. Dat betekent buien, flinke wind en op zondag zelfs een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.

Afbeelding

Renteloze lening voor lage inkomens om huis te verduurzamen

Mensen met een laag inkomen die hun koopwoning willen verduurzamen, kunnen daarvoor vanaf 1 november bij het Nationaal Warmtefonds een renteloze lening krijgen.

Afbeelding

EU-parlement roept staatssecretaris op matje om opvangcrisis

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) moet verschijnen in de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken (LIBE) van het Europees Parlement.

Afbeelding

Vakbonden zijn het nog niet eens over reactie op cao-bod NS

Vakbonden zijn er nog niet uit of ze moeten ingaan op het nieuwe cao-bod van de Nederlandse Spoorwegen (NS). FNV, VVMC en CNV zijn woensdagochtend samengekomen voor overleg over de nieuwe voorstellen.

Afbeelding

'Emissiearme' stal houdt geen stand voor hoogste bestuursrechter

Het is onzeker of zogenoemde emissiearme stallen wel echt leiden tot minder stikstofuitstoot. Tot dat oordeel komt de Raad van State in drie zaken over varianten van dit soort stalsystemen.