Tijd voor een lied over 19 miljoen mensen. Wat is de verwachting?

Nieuws
Het bekende lied 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn kan onderhand een update gebruiken: de Nederlandse bevolking telt straks naar verwachting zo’n 19 miljoen mensen. Op hetzelfde ‘hele kleine stukje aarde’.
Hans-Lukas Zuurman
woensdag 6 juli 2022 om 04:21
Nederland blijft tot 2035 fors groeien.
Nederland blijft tot 2035 fors groeien. beeld anp / Ramon van Flymen

Om precies te zijn: 18,9 miljoen mensen in 2035, 1,3 miljoen meer dan begin dit jaar. Dat is de inschatting die gemaakt wordt van de toekomstige bevolkingsomvang in de Regionale bevolkings- en huishoudensprognose 2022-2050 die vandaag verschijnt. De voorspelling is gemaakt door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij geldt een disclaimer: de instituten stellen dat het ‘de meest waarschijnlijke ontwikkeling’ is, maar dat deze tegelijk onzeker is omdat ‘immigratie en woningbouw’ moeilijk exact te voorspellen zijn. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Asieldeal lost crisis (nog) niet op: Van der Burg schiet zelf ook tekort

Meer dan duizend asielzoekers kunnen het komend halfjaar terecht op het evenemententerrein naast Walibi. Het is een opsteker voor staatssecretaris Van der Burg in een week waarin het vooral misgaat op asielgebied.

Afbeelding

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes presenteert bevindingen: ‘Vroeg en stevig is belangrijker dan precies op tijd’

Zowel bij de agrarische sector als het kabinet zal zijn stikstofadvies niet met gejuich zijn ontvangen, denkt Johan Remkes. De stikstofpaus deelde woensdag zijn bevindingen nadat hij wekenlang sprak met boeren, politici en juridische experts.

Afbeelding

Stikstofexpert Wim de Vries: ‘Samenwerking is essentieel, zonder boeren gaat het gewoon niet lukken’

Stikstofexpert Wim de Vries hoopt dat de aanbevelingen van ‘onafhankelijk gespreksleider’ Johan Remkes niet terzijde worden geschoven. Hij wijst er wel op dat we op korte termijn geen wonderen moeten verwachten.

Afbeelding

Hak sluit fabriek tijdelijk door hoge energieprijzen. Worden groenten deze winter onbetaalbaar?

De groenten van Hak worden komende maanden dertig procent duurder. Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde hoopt dat Nederlanders deze winter leren dat gezonde, verse groenten nu eenmaal een prijs hebben.

Afbeelding

Energietoeslag aanvragen als student, hoe doe je dat? Acht vragen en antwoorden

Door de hoge energiekosten komen steeds meer studenten in financiële problemen. In dit artikel lees je wanneer je in aanmerking komt voor energietoeslag en hoe je het geld aanvraagt.

Afbeelding

Minister Schouten presenteert gratis schoolontbijt voor kinderen die moeten leren op een lege maag

Op vijfhonderd basisscholen krijgen kinderen per direct elke dag gratis ontbijt. Daarmee wil minister Carola Schouten (Armoedebeleid) voorkomen dat kinderen van gezinnen in geldnood met honger naar school gaan.