Midden-Nederland maakt zich als eerste op voor de zomervakantie: ‘Hopelijk halen leerkrachten vakantie’

Achtergrond
Nog drie dagen en dan is het zomervakantie op Protestants Christelijke Basisschool De Wegwijzer, waar ook Oekraïense kinderen les krijgen. De druk loopt op; het rooster voor het nieuwe schooljaar is niet rond.
Eymeke Verhoeven
dinsdag 5 juli 2022 om 20:53
Op De Wegwijzer geeft een stagiair les, vanwege het tekort aan onderwijspersoneel.
Op De Wegwijzer geeft een stagiair les, vanwege het tekort aan onderwijspersoneel. beeld Richard van Hoek

Krimpen aan de Lek

Midden-Nederland maakt zich als eerste op voor de zomervakantie. Veel schooldirecteuren uit die regio lieten het Nederlands Dagblad weten dat ze in deze laatste schoolweek geen tijd hebben voor bezoek van een journalist en fotograaf. ‘Onze leerkrachten lopen al op hun tandvlees; ik kan het ze niet aandoen nóg iets aan de agenda toe te voegen.’

Op De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek is de druk niet minder. Directeur Martin Belder: ‘Het is altijd hectisch voor de vakantie, maar dit jaar in het bijzonder.’ Corona, personeelstekort en de opvang van Oekraïense leerlingen trekken hun sporen. Daarnaast zijn er de gebruikelijke groep 8-musical, eindschoonmaak, rapporten en activiteiten die om afronding vragen. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Afbeelding

Vinvis op strand bij Westkapelle

Bij het Zeeuwse Westkapelle is zondag een vinvis aangespoeld. Het gaat om een dier dat al dood was en sinds vrijdag voor de Belgische kust dreef. Het Belgische persbureau Belga meldde zaterdag dat er naar het karkas van de vinvis werd gezocht.

Afbeelding

Te weinig personeel, geen pauze en altijd overwerken. ‘Er moet iets veranderen voor jonge artsen’

Eén op de vier jonge artsen heeft last van burn-outklachten, blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie De Jonge Specialist (DJS). Bestuurslid en arts in opleiding Bianca Verbeek legt uit wat er misgaat.