Midden-Nederland maakt zich als eerste op voor de zomervakantie: ‘Hopelijk halen leerkrachten vakantie’

Achtergrond
Nog drie dagen en dan is het zomervakantie op Protestants Christelijke Basisschool De Wegwijzer, waar ook Oekraïense kinderen les krijgen. De druk loopt op; het rooster voor het nieuwe schooljaar is niet rond.
Eymeke Verhoeven
dinsdag 5 juli 2022 om 20:53
Op De Wegwijzer geeft een stagiair les, vanwege het tekort aan onderwijspersoneel.
Op De Wegwijzer geeft een stagiair les, vanwege het tekort aan onderwijspersoneel. beeld Richard van Hoek

Krimpen aan de Lek

Midden-Nederland maakt zich als eerste op voor de zomervakantie. Veel schooldirecteuren uit die regio lieten het Nederlands Dagblad weten dat ze in deze laatste schoolweek geen tijd hebben voor bezoek van een journalist en fotograaf. ‘Onze leerkrachten lopen al op hun tandvlees; ik kan het ze niet aandoen nóg iets aan de agenda toe te voegen.’

Op De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek is de druk niet minder. Directeur Martin Belder: ‘Het is altijd hectisch voor de vakantie, maar dit jaar in het bijzonder.’ Corona, personeelstekort en de opvang van Oekraïense leerlingen trekken hun sporen. Daarnaast zijn er de gebruikelijke groep 8-musical, eindschoonmaak, rapporten en activiteiten die om afronding vragen. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Asieldeal lost crisis (nog) niet op: Van der Burg schiet zelf ook tekort

Meer dan duizend asielzoekers kunnen het komend halfjaar terecht op het evenemententerrein naast Walibi. Het is een opsteker voor staatssecretaris Van der Burg in een week waarin het vooral misgaat op asielgebied.

Afbeelding

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes presenteert bevindingen: ‘Vroeg en stevig is belangrijker dan precies op tijd’

Zowel bij de agrarische sector als het kabinet zal zijn stikstofadvies niet met gejuich zijn ontvangen, denkt Johan Remkes. De stikstofpaus deelde woensdag zijn bevindingen nadat hij wekenlang sprak met boeren, politici en juridische experts.

Afbeelding

Stikstofexpert Wim de Vries: ‘Samenwerking is essentieel, zonder boeren gaat het gewoon niet lukken’

Stikstofexpert Wim de Vries hoopt dat de aanbevelingen van ‘onafhankelijk gespreksleider’ Johan Remkes niet terzijde worden geschoven. Hij wijst er wel op dat we op korte termijn geen wonderen moeten verwachten.

Afbeelding

Hak sluit fabriek tijdelijk door hoge energieprijzen. Worden groenten deze winter onbetaalbaar?

De groenten van Hak worden komende maanden dertig procent duurder. Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde hoopt dat Nederlanders deze winter leren dat gezonde, verse groenten nu eenmaal een prijs hebben.

Afbeelding

Energietoeslag aanvragen als student, hoe doe je dat? Acht vragen en antwoorden

Door de hoge energiekosten komen steeds meer studenten in financiële problemen. In dit artikel lees je wanneer je in aanmerking komt voor energietoeslag en hoe je het geld aanvraagt.

Afbeelding

Minister Schouten presenteert gratis schoolontbijt voor kinderen die moeten leren op een lege maag

Op vijfhonderd basisscholen krijgen kinderen per direct elke dag gratis ontbijt. Daarmee wil minister Carola Schouten (Armoedebeleid) voorkomen dat kinderen van gezinnen in geldnood met honger naar school gaan.