Bijen naar een nieuwe locatie

Nieuws
De Tweede Kamerleden Caroline van der Plas (BBB), Dion Graus (PVV) en Ruben Brekelmans (VVD) bij de verhuizing van de bijen die leefden in de binnentuin van de Tweede Kamer.
redactie nd
donderdag 30 juni 2022 om 20:38
Afbeelding
beeld anp / Lex van Lieshout

Imker Pim Lemmers verhuist de 30.000 bijen naar de nieuwe locatie op het dak van het tijdelijke Kamergebouw. In verband met de renovatie van het Binnenhof zijn Kamerleden, fractiemedewerkers, de ambtelijke ondersteuning van de Tweede Kamer en pers in het zomerreces van 2021 verhuisd.

Maar de bijen konden niet meteen mee omdat zij alleen van een oude naar een nieuwe locatie kunnen als die ver genoeg uit elkaar liggen, anders vliegen ze terug. De bijen verbleven een paar maanden ergens anders en zijn het Binnenhof vergeten. Nu kunnen ze wennen aan hun nieuwe plek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De levers van veel Nederlanders zijn te vet en dat is niet altijd zonder gevaar. Hoe kun je dit voorkomen?

1 op de 3 Nederlanders heeft een te vette lever, maar veel mensen merken daar niet veel van. Toch is het belangrijk erop te letten en ellende is relatief simpel te voorkomen, zegt onderzoeker Laurens van Kleef.

Afbeelding

Verjaardagsbox is uitkomst voor gezin in financiële nood. 'Mijn kind was heel happy met wat ze kreeg'

De verjaardag van een kind kan ouders met financiële problemen veel stress geven. Stichting Jarige Job deelt daarom verjaardagsboxen uit aan gezinnen in armoede, sinds kort ook voor tieners.

Afbeelding

Een jubelton voor alle 25-jarigen: hoe Sander Schimmelpenninck verder de kansenongelijkheid wil bestrijden

Meer belastingen op vermogens en erfenissen, een jubelton voor elke 25-jarige en een maatschappelijke diensttijd: in zijn pamflet zoekt journalist Sander Schimmelpenninck oplossingen voor de kansenongelijkheid in Nederland.

Afbeelding

Zorgakkoord moet de gesprekken in de spreekkamer veranderen: wat voegt een behandeling toe?

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers. Als laatste deze week, tegenstribbelend, ook de huisartsenvereniging LHV.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van 's werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.