Ook levenslang voor Willem Holleeder in hoger beroep

Nieuws
Het gerechtshof Amsterdam heeft Willem Holleeder (64) vrijdag in hoger beroep conform de eis veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het geven van een reeks moordopdrachten. De straf is gelijk aan die Holleeder van de rechtbank in 2019 kreeg.
anp
vrijdag 24 juni 2022 om 17:10
Rechtbanktekening van Willem Holleeder tijdens de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam in de strafzaak tegen Holleeder. Holleeder is in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het geven van een reeks moordopdrachten.
Rechtbanktekening van Willem Holleeder tijdens de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam in de strafzaak tegen Holleeder. Holleeder is in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het geven van een reeks moordopdrachten. beeld anp / Aloys Oosterwijk

Schiphol

Volgens het hof is Holleeder het brein geweest achter de liquidaties van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Ook zat hij achter een mislukte moordaanslag op Mieremet in 2002, aldus het hof. Deelname aan een criminele organisatie heeft het hof eveneens bewezen verklaard. Holleeder gaat in cassatie tegen het vonnis.

In de ogen van het hof heeft Holleeder ‘gewetenloos beschikt en beslist over leven en dood’ en ‘verschrikkelijke keuzes gemaakt om bezit te verwerven’. De moorden liet hij plegen om te voorkomen dat slachtoffers wraak zouden nemen of naar de politie zouden stappen. ‘De ene keer was het een logische stap om geld te krijgen,..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.