Corona rammelt aan de deur. Gaan onze vakanties daaronder lijden?

Nieuws
Weinig landen zijn happig op een terugkeer van qr-codes of tests aan de grens als corona deze zomer opnieuw opduikt: liever wil men het toerisme terug. Maar hoe reëel is dat? De stand van zaken aan de hand van drie vragen.
Maarten Keulemans / vk
maandag 20 juni 2022 om 14:10
Binnen Europa verdampen de maatregelen snel.
Binnen Europa verdampen de maatregelen snel. beeld afp

Wat is momenteel de stand van de maatregelen in het buitenland?

Die verschillen sterk per land: zo laat Australië nog steeds geen ongevaccineerde reizigers toe en zijn er in sommige deelstaten verplichte quarantaines, terwijl het Verenigd Koninkrijk geen coronarestricties meer heeft.

Binnen Europa verdampen de maatregelen snel. Twee weken geleden turfde een inventarisatie nog zes EU-landen landen waar men bij binnenkomst een immuniteitsbewijs moet laten zien. Inmiddels zijn dat er voor zo ver valt na te gaan nog maar drie: Frankrijk, Malta en Portugal.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’