Experts en patiëntengroepen corona in gezamenlijk plan: ‘Sluit niemand buiten in lange termijn coronastrategie’

Nieuws
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Zij presenteren dinsdag hun suggesties. ‘Groepen - van kwetsbaren tot ongevaccineerden - uitsluiten kan niet de bedoeling zijn.’
Hendrina de Graaf
dinsdag 14 juni 2022 om 14:31
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Minister Ernst Kuipers moet opnieuw naar de tekentafel.
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Minister Ernst Kuipers moet opnieuw naar de tekentafel. beeld anp / Bart Maat

Amersfoort 

Van onder druk gezette ongevaccineerden tot groepen kwetsbaren die nog in isolatie zitten: iedereen moet een plek hebben in de langetermijnstrategie voor corona. Experts en wetenschappers van verschillende disciplines - waaronder het voormalige RED-team laten van zich horen. Samen met de groepen Vergeet Ons Niet Ernst (VONE), Long Covid Nederland en #Scholen Veilig schreven zij de afgelopen weken een plan met suggesties voor een andere lange termijn aanpak. Daarmee willen ze dat minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid teruggaat naar de tekentafel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.