Experts en patiëntengroepen corona in gezamenlijk plan: ‘Sluit niemand buiten in lange termijn coronastrategie’

Nieuws
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Zij presenteren dinsdag hun suggesties. ‘Groepen - van kwetsbaren tot ongevaccineerden - uitsluiten kan niet de bedoeling zijn.’
Hendrina de Graaf
dinsdag 14 juni 2022 om 14:31
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Minister Ernst Kuipers moet opnieuw naar de tekentafel.
De langetermijnaanpak voor corona moet anders, vindt een coalitie van experts en patiëntengroepen. Minister Ernst Kuipers moet opnieuw naar de tekentafel. beeld anp / Bart Maat

Amersfoort 

Van onder druk gezette ongevaccineerden tot groepen kwetsbaren die nog in isolatie zitten: iedereen moet een plek hebben in de langetermijnstrategie voor corona. Experts en wetenschappers van verschillende disciplines - waaronder het voormalige RED-team laten van zich horen. Samen met de groepen Vergeet Ons Niet Ernst (VONE), Long Covid Nederland en #Scholen Veilig schreven zij de afgelopen weken een plan met suggesties voor een andere lange termijn aanpak. Daarmee willen ze dat minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid teruggaat naar de tekentafel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zorg moet beter samenwerken

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van ‘s werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.

Afbeelding

Nieuwe opvangcrisis verwacht dit voorjaar: tekort van duizenden bedden dreigt

Nederland wacht opnieuw een grote opvangcrisis. Waarschijnlijk wordt de situatie erger dan vorig jaar. Zelfs als alle noodmaatregelen werken, dreigt er in het voorjaar alsnog een tekort van duizenden bedden.

Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’