Buschauffeurs staken

Nieuws
anp
maandag 23 mei 2022 om 04:21
Reizigers wachten tevergeefs op de bus op het busstation van Eindhoven. Buschauffeurs in het streekvervoer staken uit onvrede over het eindbod dat hun werkgevers hebben gedaan in de cao-onderhandelingen.
Reizigers wachten tevergeefs op de bus op het busstation van Eindhoven. Buschauffeurs in het streekvervoer staken uit onvrede over het eindbod dat hun werkgevers hebben gedaan in de cao-onderhandelingen. beeld anp / Rob Engelaar

Het merendeel van de buschauffeurs in Eindhoven en Venlo heeft zaterdag het werk neergelegd. ‘Zo’n 75 procent legde het werk neer’, vertelt Marijn van der Gaag, bestuurder bij FNV. Volgens Fred Kagie, voorzitter Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV), kon ongeveer de helft van de geplande ritten niet doorgaan. De chauffeurs staken omdat ze een hoger loon willen en minder werkdruk. ‘De dienstregelingen voor buschauffeurs zijn heel erg zwaar’, zegt Van der Gaag. ‘Er is een tekort aan personeel en het ziekteverzuim neemt enorm toe. Ondertussen worden dienstregelingen steeds voller gepland en komt veel druk te liggen op de pauzes.’ Er is door de chauffeurs bewust voor een actie in het weekend gekozen omdat zij scholieren in hun eindex..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.