Gemengde reacties op verlagen groene subsidies voor Defensie

Nieuws
Haagse plannen voor het verlagen van klimaat- en stikstoffondsen, om onder meer investeringen in Defensie mogelijk te maken, roepen in de milieubeweging gemengde reacties op.
anp
donderdag 19 mei 2022 om 20:28
Afbeelding
beeld

Den Haag

De Jonge Klimaatbeweging ziet in de plannen die nu worden uitonderhandeld door het kabinet en de coalitiepartijen ‘een levensgevaarlijk precedent voor de komende jaren’.

Duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering zijn niet slechts ‘leuk voor erbij’, aldus de jongeren. ‘Investeren in een leefbare toekomst kan blijkbaar alleen maar als er geld over is.’ Milieudefensie noemt investeringen in klimaatbeleid belangrijk, maar voegt toe dat het geld ‘wel goed terecht moet komen’. De organisatie vindt al langer dat te veel geld beschikbaar is voor het verduurzamen van grote, vervuilende bedrijven ‘terwijl hun klimaatplannen op zijn minst twijfelachtig zijn’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’