Steeds meer mensen met een gemiddeld inkomen melden zich bij de Voedselbank

Nieuws
De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat meer Nederlanders aankloppen bij de voedselbank. Sinds januari is het aantal klanten met gemiddeld 15 procent gestegen.
Eduard Sloot
donderdag 12 mei 2022 om 04:21 aangepast 06:27
Een wachtrij bij de voedselbank.
Een wachtrij bij de voedselbank. beeld anp / Remko de Waal

Utrecht

Dat zegt voorzitter Leo Wijnbelt van koepel Voedselbanken Nederland op basis van gegevens van lokale voedselbanken. De stijging komt neer op circa zesduizend gezinnen extra die van de voedselvoorziening gebruikmaken. ‘Dat is toch aanzienlijk.’ De stijging verschilt per locatie, benadrukt hij. ‘Sommige zullen geen stijging zien, andere juist een grotere stijging.’

Tussen de nieuwe klanten zitten vaker mensen met een hoger inkomen, signaleert Wijnbelt. ‘Het zijn niet alleen mensen met een minimumloon of een uitkering die zich bij ons melden. Het breidt zich razendsnel uit naar mensen met een modaal inkomen. Veel gezinnen hebben geen of weinig spaargeld. Als hun energierekening over de kop gaat, hebben zij direct ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet trekt hulp aan probleemgezinnen strak: één gezin, één hulpplan, één regisseur

Gezinnen die kampen met een reeks problemen moeten door hun gemeenten worden geholpen met één alomvattend hulpplan, gecoördineerd door één regisseur.

Afbeelding

'Fakkeldrager' op lijst van Jezus Leeft! 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen'

Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.

Afbeelding

Die 17,5 miljard 'fossiele subsidie' gaat ook naar de kerk, de dieselrijder en paprika-gebruiker

Klimaatactivisten protesteren tegen de Nederlandse subsidie van 17,5 miljard voor de ‘fossiele industrie’. Die miljarden bestaan vooral uit belastingvoordeel: voor grote bedrijven, maar ook kleinere gebruikers.

Afbeelding

Voor asielzoekers is een asielcrisis minstens zo ontwrichtend, maar dat lijkt van ondergeschikt belang

Dat het de komende maanden weer misgaat in de asielopvang, lijkt vrijwel onvermijdelijk. Maar wie daar last van gaat hebben, daarover verschillen de meningen.

Afbeelding

Het dorpje Capelle was een hechte gemeenschap, tot het verdween tijdens de Februariramp

Hoe het dorpje Capelle op 1 februari 1953 werd verzwolgen door het water, enkele uren nadat het jongste watersnoodslachtoffer er ter wereld gekomen was.

Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.