Openbaar Ministerie: meer onderzoek nodig bij The Voice

Nieuws
Het Openbaar Ministerie stelt verder strafrechtelijk onderzoek in naar aanleiding van de aangiften die zijn gedaan wegens wangedrag bij onder meer The Voice of Holland.
anp
dinsdag 26 april 2022 om 04:21 aangepast 06:59
Logo van Talpa Network. The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen.
Logo van Talpa Network. The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. beeld anp / Jeroen Jumelet

Amsterdam

Het OM meldt dat het de in totaal vijf aangiften tegen vier personen heeft onderzocht en beoordeeld en besloten heeft verder strafrechtelijk onderzoek te doen. Eerder werd bekend dat er aangifte is gedaan tegen oud-coaches Ali B en Marco Borsato, een regisseur, en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen van deze populaire talentenjachten op RTL4.

Het parket Noord-Holland is tegen een van de vier een onderzoek gestart na een aangifte van een zedenfeit dat kort voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS, waarin de misstanden bij de talentenjacht aan het licht kwamen, is gedaan. Dat vermeende incident zou zich niet bij The Voice hebben afgespeeld. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Iedereen ontdooit hier’: kinderen met psychische klachten worden behandeld in een knusse bus

Elke maandag verruilen kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker hun behandelkamers voor een gezellige bus. ‘Zonder de bus, had deze jongen geen behandeling gehad.’

Afbeelding

Hoe Zwarte Piet zijn kleur verloor: langzaam maar zeker verdween de schmink

Dit weekend viert Nederland weer Sinterklaas. Inmiddels gebeurt dit grotendeels zonder Zwarte Piet, want het hulpje van de Sint werd de afgelopen twaalf jaar langzaam maar zeker ontdaan van zijn zwarte schmink.

Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.