Vertraging op Schiphol mogelijk vergoed

Nieuws
Reizigers van KLM die vanwege de problemen op Schiphol zaterdag te maken hadden met vertraging van hun vlucht, hebben mogelijk recht op compensatie die kan oplopen tot 600 euro. Tientallen vluchten werden geannuleerd vanwege een wilde staking.
redactie nd
maandag 25 april 2022 om 04:21
Reizigers in een vertrekhal op Schiphol. Na de staking door personeel van KLM een dag eerder waardoor veel vluchten uitvielen, waarschuwt Schiphol dat het extra druk kan zijn op de luchthaven.
Reizigers in een vertrekhal op Schiphol. Na de staking door personeel van KLM een dag eerder waardoor veel vluchten uitvielen, waarschuwt Schiphol dat het extra druk kan zijn op de luchthaven. beeld anp / Ramon van Flymen

Schiphol

Claimorganisatie Aviclaim, die dergelijke zaken afhandelt, ziet extra drukte op de eigen site en merkt ook dat er meer vragen van reizigers binnenkomen. Sectorgenoot EUclaim legt uit dat een staking onder het eigen personeel, zoals bij KLM het geval was, geen ‘bijzondere omstandigheid’ is, waar de maatschappij zich op kan beroepen om onder de boete uit te komen. Wie dus met KLM vloog en veel vertraging opliep, kan schadevergoeding krijgen.

De drukte op Schiphol werd veroorzaakt door een wilde staking van KLM-personeel op zaterdagochtend vanaf 6.00 uur. Afhandelaars van de bagage van KLM legden het werk neer uit onvrede over de werkdruk en de stap van de maatschappij om werkzaamheden deels uit te besteden. Dat ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Met noodpakket moet je je 48 uur kunnen redden’

Een waarschuwingsfluitje, lucifers in waterdichte verpakking, een EHBO-pakket en een radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender; volgens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) moet ieder huishouden het inslaan.

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’

Afbeelding

Hoe kun je voorkomen dat je overspannen raakt? Vijf vragen aan Michelle van Dusseldorp

Steeds meer mensen melden zich ziek op hun werk omdat ze overspannen zijn. Hoe kan het dat overspannenheid zo vaak voorkomt en wat kun je doen om het te voorkomen? ‘Je werkt om te kunnen spelen.’

Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat?

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd.