Minister eist dat sjoemelende schoolbestuurder snel opstapt

Nieuws
De bestuurder van de acht zogeheten Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) moet zo snel mogelijk opstappen en als dat niet gebeurt, zal onderwijsminister Dennis Wiersma geen geld meer overmaken naar de scholen.
anp
zaterdag 16 april 2022 om 04:21 aangepast 06:54
Dennis Wiersma, minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Dennis Wiersma, minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. beeld anp / Phil Nijhuis

Den Haag

Aanleiding is nieuw onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs, dat vrijdag naar buiten kwam, waarin staat dat er sprake is van financieel wanbeleid. Miljoenen euro’s voor onderwijs is aan de scholen onttrokken.

De minister noemt de maatregelen die hij treft ‘uitzonderlijk maar noodzakelijk’. Volgens hem is er op de scholen veel mis en is er geen vertrouwen meer in de bestuurder. ‘Als je op een van deze scholen zit, dan krijg je niet altijd het onderwijs dat je verdient. Dat is niet eerlijk en onacceptabel. De bestuurder is drukker bezig met rechtszaken voeren dan met de kwaliteit van het onderwijs verbeteren’, aldus de minister. De scholen voor primair en voortgezet onderwijs staan in Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Deventer, Hengel..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Prijs van duurzame woningen schiet omhoog, blijkt uit cijfers van het Kadaster

De verkoop van minder energiezuinige huizen blijft juist achter. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster, het instituut dat de eigendom van woningen vastlegt.

Afbeelding

‘Met noodpakket moet je je 48 uur kunnen redden’

Een waarschuwingsfluitje, lucifers in waterdichte verpakking, een EHBO-pakket en een radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender; volgens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) moet ieder huishouden het inslaan.

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’

Afbeelding

Hoe kun je voorkomen dat je overspannen raakt? Vijf vragen aan Michelle van Dusseldorp

Steeds meer mensen melden zich ziek op hun werk omdat ze overspannen zijn. Hoe kan het dat overspannenheid zo vaak voorkomt en wat kun je doen om het te voorkomen? ‘Je werkt om te kunnen spelen.’