Solo-reiziger heeft vaak gezin of drukke baan: ‘Ik hoef even nergens voor te zorgen’

Achtergrond
Alleen op reis gaan wordt steeds normaler, ook voor mensen met een relatie en een gezin. Er is zelfs al een naam voor, de solo-reiziger. Partner en kinderen thuislaten is niet langer egoïstisch maar een investering in jezelf.
Sophia Geuze • redacteur
maandag 11 april 2022 om 04:20 aangepast 10:11
Afbeelding
beeld Nanne Meulendijks
Goed Werk

Amersfoort

‘Ik denk dat het taboe er al zo’n vijf jaar af is’, zegt Marleen Brekelmans van bijzonderplekje.nl. Zij biedt zeshonderd adressen in Europa aan. Ze herkent dat het juist de niet-singles zijn die alleen op reis gaan. ‘Harde werkers die even willen opladen en moeders die een paar dagen voor zichzelf willen. De mini-retreat is in.’

Dat is een geheel verzorgd verblijf al dan niet met coachingsgesprekken, stiltewandelingen of wellnessfaciliteiten. Corona heeft de trend nog een extra zetje gegeven, merkt Brekelmans. ‘Mensen kwamen soms niet aan werken toe en gingen er even tussenuit op workation om buitenshuis te werken en tijd voor zichzelf te hebben.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Menno begeleidt mensen bij hun re-integratie: ‘Hoe minder je doet, hoe minder je aankunt’

Mensen die door ziekte hun baan zijn kwijtgeraakt aan nieuw perspectief helpen. Dat is wat Menno van der Meer (51), directeur en arbeidsdeskundige bij Step by Step Priority, het liefst doet.

Afbeelding

Nog weinig animo voor opleiding werk en zingeving

De animo voor een nieuwe masteropleiding werk en zingeving speciaal voor werkenden is tot nu toe beperkt. Een andere opleiding over hetzelfde thema is bij gebrek aan animo zelfs geheel geschrapt.

Afbeelding

Door meer thuiswerken behoefte aan ander kantoor

Na de coronapandemie werken twee keer zo veel werknemers thuis als daarvoor.