Nieuwe overheidsorganisatie voor adoptie uit het buitenland

Nieuws
Een kind adopteren uit het buitenland wordt weer mogelijk. De opschorting die sinds 8 februari 2021 geldt, stopt.
Berendien Tetelepta
vrijdag 8 april 2022 om 14:51 aangepast 16:59
Afbeelding
beeld Getty Images/iStockphoto

Den Haag

Een nieuw op te richten overheidsorganisatie gaat de adopties vanuit het buitenland regelen, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van het AD. Bemiddelingsbureaus voor adoptie lijken daarmee verleden tijd. ‘We staan nauw in contact met het ministerie van Justitie hierover’, reageert een medewerker van Wereldkinderen uit Den Haag. ‘Voor ons komt het dus niet onverwacht. We krijgen maandag een brief waarin dit aan ons wordt uitgelegd, tot die tijd willen we er niets over zeggen.’

Adopties vanuit het buitenland werden ruim een jaar geleden stilgelegd, omdat uit een rapport van de commissie-Joustra bleek dat er bij internationale adopties structureel sprake was van misstanden. Het zou gaan om fraude, corruptie, kinderhandel en ve..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Iedereen ontdooit hier’: kinderen met psychische klachten worden behandeld in een knusse bus

Elke maandag verruilen kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker hun behandelkamers voor een gezellige bus. ‘Zonder de bus, had deze jongen geen behandeling gehad.’

Afbeelding

Hoe Zwarte Piet zijn kleur verloor: langzaam maar zeker verdween de schmink

Dit weekend viert Nederland weer Sinterklaas. Inmiddels gebeurt dit grotendeels zonder Zwarte Piet, want het hulpje van de Sint werd de afgelopen twaalf jaar langzaam maar zeker ontdaan van zijn zwarte schmink.

Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.