Onderzoekers pleiten voor wettelijk rouwverlof: ‘Rouw kan leiden tot psychische en fysieke klachten’

Nieuws
Het kabinet moet serieus nadenken over de invoering van een wettelijk recht op rouwverlof. Dat staat in een onderzoek van bureau Panteia in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.
Eduard Sloot
donderdag 31 maart 2022 om 04:21
Bloemen tussen het schuim op het strand van Scheveningen.
Bloemen tussen het schuim op het strand van Scheveningen. beeld anp / sem van der wal

Den Haag

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) heeft het onderzoek woensdagavond naar de Tweede Kamer gestuurd. De bewindsvrouw zegt ‘op korte termijn’ met een reactie op het onderzoek te komen.

Onder meer SGP en GroenLinks hebben recent aandacht gevraagd voor rouwverlof op het werk. Vakbond CNV pleit voor een betaald rouwverlof van maximaal twee weken. Werkgevers zitten niet te wachten op een wettelijke regeling voor rouwverlof. Volgens hen bestaan er al regelingen, zoals calamiteitenverlof.

Een bij wet geregelde vorm van rouwverlof lijkt ‘ook voor Nederland een te overwegen stap’, aldus de onderzoekers die wijzen op wettelijke regelingen in andere landen. Het garandeert de ruimte voor werknemers om verlof op te n..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.