Studenten blij met versoepelingen. ‘Elke maatregel zijn we liever kwijt dan rijk’

Achtergrond
Maandag verviel de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte voor het mbo, hbo en de universiteiten. Studentenorganisaties zijn blij, maar roepen onderwijsinstellingen ook op oog te hebben voor kwetsbare studenten.
Aliene Boele
maandag 21 februari 2022 om 17:31
'Veel studenten vinden het irritant om steeds een mondkapje te dragen.'
'Veel studenten vinden het irritant om steeds een mondkapje te dragen.' beeld anp / Olaf Kraak
Coronavirus

Utrecht

Sinds maandag mogen er weer meer dan 75 studenten in één ruimte op het mbo, hbo en de universiteiten. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Lisanne de Roos is blij met de versoepeling. ‘Elke maatregel die fysiek onderwijs beperkt, zijn we liever kwijt dan rijk. Nu de regel van de maximale groepsgrootte is vervallen, kunnen ook grote colleges weer fysiek plaatsvinden. Eindelijk wordt onderwijs op de hogeschool of universiteit weer de norm.’ 

‘Ik zit nog thuis’

De studentenorganisatie pleit sinds het begin van de coronacrisis voor zoveel mogelijk fysiek onderwijs. Om te controleren of studenten inderdaad weer fysiek onderwijs mogen volgen, heeft ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet schaalt verder af: mondkapje niet langer verplicht in ov, testen voor toegang verdwijnt helemaal

Nu de situatie in de ziekenhuizen onder controle blijft, zet het kabinet de volgende stap in de afschaling van de coronabeperkingen: ook grote evenementen worden toegankelijk zonder testbewijs.

Afbeelding

Klinisch psycholoog Irene Blom: ‘De belangrijkste opdracht is omzien naar elkaar’

Corona heeft onze mentale gezondheid weinig goed gedaan, zegt klinisch psycholoog Irene Blom (53), voorzitter van de raad van bestuur van christelijke ggz-instelling De Hoop.

Afbeelding

Dermatoloog ziet huidproblemen ontstaan door mondkapje: ‘Stug materiaal en chemisch bewerkt’

Hoewel de mondkapjesplicht grotendeels verdwijnt, blijft het in het ov nog van kracht. Als gevolg van het mondkapjesgebruik ziet dermatoloog Menno Gaastra 'zeker tien mensen per week extra' langskomen met huidproblemen.

Afbeelding

Studenten blij met versoepelingen. ‘Elke maatregel zijn we liever kwijt dan rijk’

Maandag verviel de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte voor het mbo, hbo en de universiteiten. Studentenorganisaties zijn blij, maar roepen het onderwijs ook op oog te hebben voor kwetsbare studenten.

Afbeelding

De eerste golf in Spakenburg: ‘Mensen gingen huilend weg, niet wetend wanneer ze hun echtgenoot zouden zien’

Tegen je gevoel in werken. Dat is Ada Huijgen en Marieke Idema van zorg- en wooncentrum De Haven in Spakenburg sterk bijgebleven van de eerste coronagolf in maart 2020. Ze blikken terug op die periode.

Afbeelding

Nederland was niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis, aldus eerste officiële evaluatie

Nederland was begin 2020 niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis. De voorbereiding was gericht op de acute aanpak van ‘flitscrises’, voor slepende crises lag geen plan klaar.