Advies Gezondheidsraad: tweede boosterprik voor vier risicogroepen

Nieuws
Vier risicogroepen zouden de kans moeten krijgen om op korte termijn een tweede boosterprik tegen het coronavirus te halen. Het gaat om mensen van 70 jaar en ouder, volwassenen met het syndroom van Down, volwassenen met een ernstige immuunstoornis en om bewoners van verpleeghuizen. Dat adviseert de Gezondheidsraad.
anp
zaterdag 19 februari 2022 om 03:22
Minister Ernst Kuipers neemt volgende week een beslissing over het advies van de Gezondheidsraad om oudere en kwetsbare mensen een tweede booster te geven.
Minister Ernst Kuipers neemt volgende week een beslissing over het advies van de Gezondheidsraad om oudere en kwetsbare mensen een tweede booster te geven. beeld anp / Remko de Waal

Den Haag

Zorgminister Ernst Kuipers neemt volgende week een besluit over het voorstel van de Gezondheidsraad, zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad. Kuipers had eind januari om het advies gevraagd. Mocht hij besluiten om over te gaan tot het extra boosteren van kwetsbaren, dan kunnen de prikken volgens hem snel worden gezet.

De minister wijst erop dat de bescherming tegen corona na verloop van tijd afneemt, zowel na het doormaken van een infectie als na een vaccinatie. Bovendien is de kans op besmetting op het moment ‘reëel’, zegt Kuipers. Het aantal dagelijkse besmettingen is nog steeds erg hoog en de kans om een besmet persoon tegen het lijf te lopen is aanzienlijk.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg in beroep in zaak asielopvang

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de leefomstandigheden in de asielopvang, De rechtbank oordeelde donderdag dat de overheid niet voldoet.

Afbeelding

‘Kapitalisme als basis voor de samenleving overboord gooien is een illusie’

De kloof tussen rijk en arm groeit. Toch is directeur Michael Jongeneel van de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO hoopvol. ‘Ik geloof in een menswaardig bestaan voor iedereen op deze aarde. Maar er moet nog veel gebeuren.’

Afbeelding

Minder reizigers, meer gedrang: ‘In al mijn jaren in de trein heb ik het nog nooit zo erg meegemaakt’

Vertragingen, uitval, overvolle treinen en dure kaartjes die niet in prijs omlaag, maar juist omhoog gaan: de Nederlandse Spoorwegen oogsten forse kritiek. Bij het eigen personeel en bij de reizigers.

Afbeelding

Gedeputeerde Peter Drenth (CDA): ‘Ik ben geen marionet, die alles wat vanuit het ministerie komt één op één overneemt’

Sommigen boeren moeten verplaatsen of zich laten uitkopen, zodat er perspectief blijft voor de agrarische sector, zegt Peter Drenth. ‘Maar er zijn genoeg mensen die zich willen laten uitkopen, dwang is niet nodig.’

Afbeelding

Hulp voor mensen met een doodswens moet beter, vindt minister Kuipers. In Vlaanderen weten ze hoe het zou kunnen.

Mensen die psychisch lijden en een aanhoudende doodswens hebben, moeten eerder en betere hulp krijgen, vindt zorgminister Ernst Kuipers. Er komt daarom een onderzoek en een landelijk expertisenetwerk.

Afbeelding

Schrijnende misbruikverhalen uit pleegzorg in De Glind. Wat voor dorp is het eigenlijk?

Tientallen pleegkinderen in De Glind zijn aan het einde van de vorige eeuw mishandeld of misbruikt, blijkt uit onderzoek door Omroep Gelderland. De Glind kreeg daarmee opeens landelijke bekendheid, maar wat is het eigenlijk voor dorp?