Storm Eunice raast over Nederland en zet de samenleving stil

Nieuws
Omgewaaide bomen en weggewaaide gevels en dakplaten als gevolg van storm Eunice hebben vrijdag in grote delen van Nederland overlast veroorzaakt. Vier mensen kwamen om het leven door omgewaaide bomen. De krachtige wind, met uithalen tot wel 145 kilometer per uur in Cabauw, bij Lopik, zorgden voor problemen op de weg, de lucht en op het water. Op verschillende plaatsen lagen bomen op het spoor. Schiphol en Rotterdam The Hague Airport staakten vluchten. Volgens de ANWB was het aan het einde van de middag op de wegen een chaotische situatie, voornamelijk door het grote aantal vrachtwagens dat gekanteld was.
redactie nd
zaterdag 19 februari 2022 om 03:22
Op de Kostverlorenkade in Amsterdam is een boom over een paar auto's gevallen.
Op de Kostverlorenkade in Amsterdam is een boom over een paar auto's gevallen. beeld anp / Evert elzinga

PostNL, bezorg- en ophaaldiensten staakten uit voorzorg het werk. Test- en vaccinatielocaties sloten hun deuren. Alle vaccinatielocaties in de regio Zaanstreek-Waterland blijven tot en met dinsdag dicht. Rijkswaterstaat verwacht dat de overlast door de gevolgen van de storm ook vandaag nog aanhoudt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stikstofexpert Wim de Vries: ‘Samenwerking is essentieel, zonder de boeren gaat het gewoon niet lukken’

Stikstofexpert Wim de Vries hoopt dat de aanbevelingen van ‘onafhankelijk gespreksleider’ Johan Remkes niet terzijde worden geschoven. Hij wijst er wel op dat we op korte termijn geen wonderen moeten verwachten.

Afbeelding

Hak sluit fabriek tijdelijk door hoge energieprijzen. Worden groenten deze winter onbetaalbaar?

De groenten van Hak worden komende maanden dertig procent duurder. Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde hoopt dat Nederlanders deze winter leren dat gezonde, verse groenten nu eenmaal een prijs hebben.

Afbeelding

Energietoeslag aanvragen als student, hoe doe je dat? Zeven vragen en antwoorden

Door de hoge energiekosten komen steeds meer studenten in financiële problemen. In dit artikel lees je wanneer je in aanmerking komt voor energietoeslag en hoe je het geld aanvraagt.

Afbeelding

Minister Schouten presenteert gratis schoolontbijt voor kinderen die moeten leren op een lege maag

Op vijfhonderd basisscholen krijgen kinderen per direct elke dag gratis ontbijt. Daarmee wil minister Carola Schouten (Armoedebeleid) voorkomen dat kinderen van gezinnen in geldnood met honger naar school gaan.

Afbeelding

Remkes adviseert ontsnappingsclausule voor boeren die stikstofdoel in 2030 niet halen

Het kabinet moet zich blijven inzetten om de stikstofdoelen in 2030 te halen. Maar het doet er goed aan om een ontsnappingsclausule in te bouwen voor boeren die het niet lukt om op tijd hun stikstofuitstoot te verminderen.

Afbeelding

Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel. Ze dringt er bij de luchthaven op aan om de termijn te verkorten.