Hevige regenval leidt opnieuw tot wateralarm in Limburg, maar schade lijkt mee te vallen

Nieuws
De brandweer in Limburg heeft zondagavond laat groot alarm geslagen over het stijgende water in de rivier de Geul. Op enkele plekken leidt het hoge water tot overlast, maar in de loop van de nacht begon het waterpeil alweer te zakken.
Hessel von Piekartz / vk
maandag 7 februari 2022 om 10:22 aangepast 12:28
Wateroverlast bij de Wingbergermolen aan de Geul in Zuid-Limburg. De brandweer sloeg groot alarm om de hoge waterstand van de rivier, omdat deze buiten haar oevers dreigde te treden. De zware regenval heeft op meerdere plaatsen in het waterschap Limburg voor verhoogde waterstanden gezorgd.
Wateroverlast bij de Wingbergermolen aan de Geul in Zuid-Limburg. De brandweer sloeg groot alarm om de hoge waterstand van de rivier, omdat deze buiten haar oevers dreigde te treden. De zware regenval heeft op meerdere plaatsen in het waterschap Limburg voor verhoogde waterstanden gezorgd. beeld anp / Marcel van Hoorn

Zondagavond viel veel regen in het zuidelijke deel van Limburg en België, waardoor het waterpeil in de rivieren Geul en de Gulp snel steeg. Op sommige plekken trad de Geul buiten zijn oevers en kwamen velden onder water te staan. Bij het laaggelegen dorp Epen dreigde de rivier te overstromen. Doordat het waterpeil daar halverwege de nacht toch weer afnam, gebeurde dat uiteindelijk niet.

De schade is vooralsnog beperkt gebleven tot enkele incidenten. Zo stroomde de kelder van een watermolen vol. In Wijlre kwam het terrein van de Brand-bierbrouwerij onder water te staan en enkele boeren moesten hun vee van het land halen vanwege het opkomende water.

piek van hoogwater bereikt ValkenburgVia Twitter laat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten dat..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’