Marc Overmars weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten aan collega’s

Nieuws
Directeur voetbalzaken Marc Overmars is met onmiddellijke ingang opgestapt bij Ajax. Hij stuurde grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega’s bij de landskampioen.
Willem Vissers / vk
maandag 7 februari 2022 om 06:33 aangepast 08:42
Marc Overmars
Marc Overmars beeld anp / Maurice van Steen

In een persbericht rept Ajax over ‘het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s. Dat ligt ten grondslag aan zijn besluit om te stoppen.’

Ajax maakte het nieuws zondagavond laat bekend. Voormalig speler Overmars, die 86 keer in het Nederlands elftal speelde, gold als de architect van het succes van het huidige Ajax, waar hij nauw samenwerkte met trainer Erik ten Hag. Een transfer ging alleen door als beiden het eens waren. Hij werkte eveneens innig samen met algemeen directeur Edwin van der Sar, eveneens voormalig topspeler.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’