Opgestapt SGP-raadslid Tom de Nooijer begint eigen partij in Oldebroek

Nieuws
Tom de Nooijer doet toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Oldebroek. Hij wordt lijsttrekker van de nieuwe partij Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) met de leus ‘Werken vanuit verbinding’.
Aliene Boele
maandag 31 januari 2022 om 22:21
Tom de Nooijer
Tom de Nooijer beeld nd

Oldebroek

In november schrapte de SGP Oldebroek De Nooijer van de kieslijst. De Nooijer kondigde vervolgens zijn vertrek aan als SGP-raadslid, net als de beoogde SGP-lijsttrekker Jan-Pieter Maas. 

De Oldebroekse SGP-voorzitter Hendrik Wieilink zei maandagavond tegen het Reformatorisch Dagblad dat hij het ‘heel jammer en triest’ vindt dat De Nooijer en zijn medestanders zich afsplitsen en met een eigen partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Afbeelding

Vinvis op strand bij Westkapelle

Bij het Zeeuwse Westkapelle is zondag een vinvis aangespoeld. Het gaat om een dier dat al dood was en sinds vrijdag voor de Belgische kust dreef. Het Belgische persbureau Belga meldde zaterdag dat er naar het karkas van de vinvis werd gezocht.