‘Wat had ik beter moeten doen?’

Achtergrond
Na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice delen veel vrouwen hun ervaringen. De verhalen zetten ook mannen aan het denken.
Aliene Boele
zaterdag 29 januari 2022 om 02:48
AMSTERDAM - Nathan Vos is docent journalistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. COPYRIGHT DIRK HOL
AMSTERDAM - Nathan Vos is docent journalistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. COPYRIGHT DIRK HOL beeld Dirk Hol

‘Een mens ís emotie en aanraking’

Rob Favier (67) is theoloog, (liedjes)schrijver, columnist
en christelijk podiumartiest

‘Wat een ellende, dat gedoe rond The Voice. Het deed mij terugdenken aan de tijd dat ik docent was op een middelbare school. Ik ben heel aanrakerig, dat was ik naar mijn leerlingen ook. Wel op een nette manier, hoor. Ik herinner me dat een brugklasser een keer in huilen uitbarstte in de klas, omdat haar moeder kanker had. Die leerlinge nam ik mee naar de gang en ik sloeg een arm om haar heen. Van de week vroeg ik me af of dat verkeerd was. Ik denk het niet. Volgens mij hebben vrouwen een soort zesde zintuig daarvoor, die voelen heel goed aan of iets zuivere koffie is of niet. Ik heb in ieder geval nooit gehoord ..


Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners sneller aan het werk dan erkende vluchtelingen 'Het is bureaucratische discriminatie'

46 procent van de gevluchte Oekraïners in Nederland is inmiddels in loondienst, zo maakte het CBS woensdag bekend. Hoe kan het dat erkende vluchtelingen dan vaak jarenlang in de bijstand zitten? Voormalig Triodos-bankman Raphaël Nouwen zocht het uit.

Afbeelding

Drie zorgmedewerkers met long covid doen hun verhaal: 'Ik leef nu als een 80-jarige'

Zorgmedewerkers met long covid reageren kritisch op de plannen van het kabinet om hen te compenseren. En omdat lang niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, klinkt ook de roep: en ik dan?

Afbeelding

Dit hertenkamp zal verdwijnen – tot ongenoegen van beheerder én buurtgenoten

Al meer dan vijftig jaar is het hertenkamp in Mijdrecht een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Toch heeft het geen lange toekomst meer voor zich vanwege gevaar op letselschade bij mensen.

Afbeelding

Verwarming lager, meer schimmel in huis: 'Haal trekker door de badkamer en kook met deksel op de pan'

Dat Nederlanders de verwarming massaal lager hebben gezet, lijkt te leiden tot meer gevallen van schimmel in huis. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Hoe kun je schimmel het beste voorkomen?

Afbeelding

Nederland met schrik vrij na geïsoleerde uitbraak gekkekoeienziekte

Het is dus géén uitbraak. Met een haast hoorbare zucht van opluchting constateerden onderzoekers woensdagmiddag dat het geval van gekkekoeienziekte dat eerder die dag werd aangetroffen, een geïsoleerde uitbraak was.

Afbeelding

De A12 als nieuwe demonstratiehotspot? 'We hebben te maken met klimaatextremisten'

Demonstreren door de A12 in Den Haag voor onbepaalde tijd te blokkeren, moet dat kunnen? De lokale VVD spreekt van ‘ontwrichting’ en ‘terroristische misdrijven’.