De horeca mag open, maar waar is het personeel?
De horeca bereidt zich voor op de heropening. Eén probleem: veel personeel is ‘overgelopen’ naar de GGD, waar ze veel meer kunnen verdienen. Zo ook bij restaurant WiQui in Zwijndrecht: ‘Zelfs mijn eigen dochter koos ervoor om in zo’n teststraat te gaan staan.’

Zwijndrecht
Het geluid van vallend bestek, dát heeft Willem van der Heijden (61) misschien nog wel het meest gemist. De eigenaar van restaurant WiQui op het Zwijndrechtse bedrijventerrein De Geer kan niet wachten tot er weer gasten zijn zaak binnenlopen. Kippevel heeft hij ervan, nu ze na al die tijd weer open mogen.
Eén vraag dringt zich steeds nadrukkelijker op: zullen hij en zijn vrouw Cindy (49) genoeg personeel hebben om de tent te laten draaien? ‘We hebben veel mensen zien vertrekken tijdens de pandemie’, zegt van der Heijden. ‘Ze zijn overgestapt naar andere baantjes, die meer zekerheid boden. Wij konden dat niet, we gingen open-dicht, open-dicht. Van continuïteit was geen sprake.’
De horeca-uitbater zag zijn arbeidskrachten opvallen..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .