The Voice roept meer reacties op dan #metoo. ‘Weggestopte herinneringen komen boven’

Nieuws
Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) ontving rondom de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland 508 procent meer telefoontjes en 28 keer meer chats vergeleken met vorig jaar in dezelfde periode.
Aliene Boele
dinsdag 25 januari 2022 om 11:30
De aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice maakt veel los, merkt het Centrum Seksueel Geweld.
De aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice maakt veel los, merkt het Centrum Seksueel Geweld. beeld anp / Koen van Weel

‘De berichtgeving rondom het vermeende misbruik bij The Voice of Holland heeft enorm triggerend gewerkt’, zegt Iva Bicanic, hoofd van het CSG. Veel chatgesprekken werden gevoerd met vrouwen en mannen die eerder seksueel geweld meemaakten. ‘Weggestopte herinneringen komen boven.’

Waar het CSG normaal gesproken gemiddeld twaalf tot dertien chatgesprekken per dag voert, waren dat er op de dag van de uitzending van BOOS (20 januari) 341, zo’n achtentwintig keer meer dan normaal. Een dag later voerde het CSG 286 chatgesprekken. Bicanic: ‘Waar we normaal gesproken ’s nachts met twee hulpverleners achter de chat zitten, kwamen we tijdens de piek met twaalf hulpverleners nog steeds handen tekort.’

muziekleraarDe chatgesprekken waren heel divers, maar..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet trekt hulp aan probleemgezinnen strak: één gezin, één hulpplan, één regisseur

Gezinnen die kampen met een reeks problemen moeten door hun gemeenten worden geholpen met één alomvattend hulpplan, gecoördineerd door één regisseur.

Afbeelding

'Fakkeldrager' op lijst van Jezus Leeft! 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen'

Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.

Afbeelding

Die 17,5 miljard 'fossiele subsidie' gaat ook naar de kerk, de dieselrijder en paprika-gebruiker

Klimaatactivisten protesteren tegen de Nederlandse subsidie van 17,5 miljard voor de ‘fossiele industrie’. Die miljarden bestaan vooral uit belastingvoordeel: voor grote bedrijven, maar ook kleinere gebruikers.

Afbeelding

Voor asielzoekers is een asielcrisis minstens zo ontwrichtend, maar dat lijkt van ondergeschikt belang

Dat het de komende maanden weer misgaat in de asielopvang, lijkt vrijwel onvermijdelijk. Maar wie daar last van gaat hebben, daarover verschillen de meningen.

Afbeelding

Het dorpje Capelle was een hechte gemeenschap, tot het verdween tijdens de Februariramp

Hoe het dorpje Capelle op 1 februari 1953 werd verzwolgen door het water, enkele uren nadat het jongste watersnoodslachtoffer er ter wereld gekomen was.

Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.