Het land gaat weer wat verder van het slot, coronatoegangsbewijs keert terug

Nieuws
Het kabinet koerst af op een gedeeltelijke heropening van horeca en cultuur. Theaters, restaurants en cafés mogen onder voorwaarden vanaf woensdag weer open tot 22.00 uur. Ook is publiek bij sportwedstrijden weer toegestaan. Afstand houden blijft de norm.
Avinash Bhikhie / vk
maandag 24 januari 2022 om 22:22 aangepast 06:32
Op de dag dat het kabinet verdere versoepeling van de coronamaatregelen bespreekt, werkt horecapersoneel hard om de deuren weer te kunnen openen.
Op de dag dat het kabinet verdere versoepeling van de coronamaatregelen bespreekt, werkt horecapersoneel hard om de deuren weer te kunnen openen. beeld anp / Evert Elzinga

Den Haag

Dat is de uitkomst van het Catshuisoverleg maandag. Het kabinet spreekt nog met onder anderen de burgemeesters en werkgeversorganisatie VNO-NCW. Onder meer om te benadrukken dat dit keer strikter moet worden gehandhaafd. Dinsdag worden de definitieve maatregelen bekendgemaakt.

Met de versoepelingen zet het kabinet een nieuwe stap uit de lockdown nadat eerder de scholen heropenden en de winkels de deuren weer mochten openen. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde al dat ook de horeca en cultuur van het slot af konden, maar dan met openingstijden tot 20.00 uur. Voor theaters en bioscopen ligt een sluiting in de vroege avond lastig, omdat voorstellingen dan net beginnen of nog bezig zijn. Om de sector deels tegemoet te komen, ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’