Sms politie aan drugsgebruikers: zoek hulp

Nieuws
Ruim 3500 drugsgebruikers in en rond Nijmegen krijgen maandag een sms van de politie. Hierin wijst de politie hen op de wijze waarop ze hulp kunnen zoeken voor verslavingen. De politie vond de telefoonnummers op de telefoons van drugsdealers, nadat een vermoedelijk groot dealernetwerk werd opgerold in deze omgeving.
anp
maandag 24 januari 2022 om 03:21
Afbeelding
beeld anp / Marcel van Hoorn

Nijmegen

In het sms-bericht wordt doorverwezen naar de website stoppenmetdrugs024.nl. Hierop staan verhalen van mensen die het gelukt is van hun verslaving af te komen. Ook stuurt de politie een overzicht van instanties en zelfhulpgroepen.

In het onderzoek naar het dealernetwerk deed de politie in november op elf plekken een inval. Daarbij werd aan de Hillekensacker in Nijmegen een drugslab gevonden. De politie trof daar ruim 200 liter GHB, 60 kilo amfetaminepasta, 1,5 kilo xtc, ruim een kilo cocaïne en nog meer drugs aan. Bij verscheidene verdachten werden kleinere hoeveelheden harddrugs gevonden, bestemd voor de handel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.