‘Heel druk’ bij Centrum Seksueel Geweld na uitzending van Boos
Niet eerder deelden zo veel mensen hun ervaringen met het Centrum Seksueel Geweld (CSG) als na de BOOS-uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. De video roept reacties op in diverse hoeken van de samenleving. Politici en radiomakers uiten hun verontwaardiging, slachtoffers spreken zich uit.
-
Aliene Boele aangepast 22 januari 2022 18:03

De door Tim Hofman en zijn team gemaakte aflevering van BOOS met aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma The Voice of Holland wordt online uitgezonden.
(beeld anp / Koen van Weel)Utrecht
In de video van BOOS over The Voice of Holland, die donderdagmiddag online werd gezet, doen meerdere vrouwen hun verhaal over seksueel wangedrag van bandleider Jeroen Rietbergen, een regisseur en coaches Ali B en Marco Borsato.
De video, die al meer dan acht miljoen keer bekeken is, roept veel op. Het aantal chatgesprekken dat Slachtofferhulp voert, is verdriedubbeld sinds de uitzending. Ook bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is het sindsdien ‘heel druk’ met mensen die bellen en chatten, merkt coördinator Gerda de Groot.
Het zijn voornamelijk vrouwen die contact zoeken. Hun verhalen lopen sterk uiteen, zegt De Groot. ‘Sommige vrouwen hebben seksueel geweld meegemaakt in het verleden en zoeken cont..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .