Onafhankelijk onderzoek naar misstanden The Voice of Holland

Nieuws
ITV, de producent van het programma The Voice of Holland, roept slachtoffers en getuigen van ‘ongepast gedrag rond The Voice of Holland’ op zich te melden. Dat kan bij externe onderzoekers die zijn ingehuurd door de organisatie.
redactie nd
dinsdag 18 januari 2022 om 03:21
Het tv-programma The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen.
Het tv-programma The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. beeld anp / Jeroen Jumelet

Hilversum

RTL sluit zich aan bij de oproep. ‘We kunnen alleen dingen rechtzetten als mensen zich melden. We hopen echt dat mensen zich melden’, zegt een woordvoerder van RTL. Van Doorne, een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten, doet onderzoek naar de situatie. De producent zegt in een verklaring de prioriteit te leggen bij het ‘opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd’. 

grensoverschrijdend

Zaterdag werd het programma The Voice of Holland voor onbepaalde tijd stilgelegd omdat er sprake zou zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo is er aangifte gedaan tegen coach Ali B, naar verluidt door een oud-deelnemer. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stikstofbemiddelaar Remkes wil snelle actie om uitstoot te verlagen. Boeren noemen gedwongen uitkoop onacceptabel.

Zowel bij de agrarische sector als het kabinet zal zijn stikstofadvies niet met gejuich zijn ontvangen, denkt Johan Remkes. De stikstofbemiddelaar die werd ingehuurd om te bemiddelen tussen kabinet en boeren deelde woensdag zijn bevindingen nadat hij wekenlang gesprekken voerde..

Afbeelding

Rode Kruis collecteert niet meer aan de deur

Het Rode Kruis gaat voortaan niet meer met de jaarlijkse collecte langs de deuren. Het meeste geld komt tegenwoordig binnen via andere initiatieven, meldde de hulporganisatie woensdag. Dat terwijl het organiseren van een collecte veel tijd en moeite kost.

Afbeelding

‘Antisemitische uitingen nooit straffeloos laten passeren’, zegt Nationaal Coördinator

Holocaustontkenning moet een expliciet strafbaar feit worden in het Wetboek van Strafrecht en niet langer onder ‘groepsbelediging’ vallen. Alle uitingen van antisemitisme, ook online en in voetbalstadions, moeten worden bestraft.

Afbeelding

Een extreme griepwinter op komst? Nieuwe berekeningen beloven niet veel goeds

Deze week is de jaarlijkse campagne voor de griepprik begonnen, terwijl ook het coronavirus vrijelijk rondgaat. Maar wat doen corona en griep als ze samen circuleren: elkaar versterken, of elkaar in de weg zitten?

Afbeelding

Melkveehouders Alien en Pieter: ‘Er moet vastigheid komen en één duidelijk plan’

Het Nederlands Dagblad volgt de Van Zijtvelds in Rouveen. Boer Pieter heeft de presentatie van het rapport-Remkes niet gezien: hij moest maaien. Zijn vrouw Alien is er wel voor gaan zitten.

Afbeelding

Asieldeal lost crisis (nog) niet op: Van der Burg schiet zelf ook tekort

Meer dan duizend asielzoekers kunnen het komend halfjaar terecht op het evenemententerrein naast Walibi. Het is een opsteker voor staatssecretaris Van der Burg in een week waarin het vooral misgaat op asielgebied.