Hoger loon werknemers Buurtzorg

Achtergrond
Alle tienduizend verpleegkundigen en verzorgenden van thuiszorgorganisatie Buurtzorg krijgen structureel een beter salaris. Directeur Jos de Blok zet ze per maart allemaal in een hogere schaal. Daarmee wil hij laten zien dat zorgmedewerkers een betere waardering verdienen. Hij hoopt dat andere zorgorganisaties zijn voorbeeld zullen volgen.
Michiel van der Geest / vk
dinsdag 11 januari 2022 om 03:22
Jos de Blok, zorgondernemer en directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg.
Jos de Blok, zorgondernemer en directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. beeld anp / Vincent Jannink

Almelo

U heeft goed nieuws voor uw medewerkers.

‘We zijn nu een jaar bezig om dit mogelijk te maken. Het is een flinke kostenpost, dus het was een gepuzzel, maar het is ons gelukt om per maart bijna tienduizend mensen in een schaal hoger te plaatsen. We onderzoeken nog of het ook mogelijk is voor onze huishoudelijke verzorgenden, dat zijn er zo’n vijftienduizend.’

‘Onze medewerkers gaan er gemiddeld meer dan 500 euro bruto per jaar op vooruit, een terechte beloning. In totaal kost het ons 5 à 6 miljoen euro. (Een verpleegkundige verdient nu in schaal 50 maximaal 3818,87 euro bruto per maand, dat wordt in schaal 55 – de volgende stap – maximaal 4286,78 bruto per maand, red.)

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.