Basisschool De Morgenster ontvangt kinderen met open armen. ‘Ze staan te trappelen bij het hek’

Nieuws
Maandag was het zover: na een verlengde kerstvakantie mochten alle leerlingen weer naar de basisschool. Zo ook op De Morgenster in Amsterdam. Juf Flora van groep 8: ‘In de vorige lockdown was het niet makkelijk om contact te houden met de leerlingen. Er verhuisde bijvoorbeeld een leerling plotseling, die heb ik nooit meer teruggezien.’
Ilse Brandemann
maandag 10 januari 2022 om 16:12
De leerlingen van groep 8 van De Morgenster in Amsterdam zijn blij dat ze weer naar school mogen.
De leerlingen van groep 8 van De Morgenster in Amsterdam zijn blij dat ze weer naar school mogen. beeld Martin Waalboer

Amsterdam 

Middenin de wijk Holendrecht staat een veelkleurige school, de evangelische basisschool De Morgenster in Amsterdam. De school ligt achter een parkeerplaats waar begin vorig jaar een baby in de vuilnisbak werd gevonden. Die gebeurtenis staat in schril contrast met het gezellige schoolgebouw, de stadse school waar verschillende nationaliteiten zich thuisvoelen. Het lokaal van groep 8 ligt helemaal aan het einde van een lange gang en op deze maandag worden hier 21 leerlingen verwelkomt. 

Het is een spannende dag, waar de leerlingen naartoe hebben geleefd, zegt juf Flora. Het is half 8 in de ochtend en de juf is nog druk met het opruimen van kersttakken en het klaarmaken van het rooster. ‘Ik ben benieuwd hoe de leerlingen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zware gevechten en gevoelig gezichtsverlies voor Russische elite-eenheden rondom Cherson

De opmars is de grootste Oekraïense doorbraak in het zuiden sinds de Russische invasie. Opvallend is dat Rusland openlijk toegeeft dat het Oekraïense tegenoffensief voorspoedig verloopt.

Afbeelding

‘Bijlmervliegramp gaf ook zelfbewustzijn’

Het is terecht dat er nog steeds veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp, vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’, Kuipers (nog) niet bezorgd

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.