‘Maak corona-afsprakenlijn voor 70-plussers’

Nieuws
Demissionair zorgminister Hugo de Jonge moet voor een speciale corona-afsprakenlijn voor zeventigplussers zorgen, vinden vijf ouderenorganisaties.
Jort van Slooten
woensdag 22 december 2021 om 03:22 aangepast 07:13
Een GGD-medewerker zet de eerste boosterprik bij een 90-jarige Haagse vrouw. Ouderen, inwoners van zorginstellingen en zorgpersoneel met direct patientencontact kunnen een boosterprik tegen het coronavirus krijgen.
Een GGD-medewerker zet de eerste boosterprik bij een 90-jarige Haagse vrouw. Ouderen, inwoners van zorginstellingen en zorgpersoneel met direct patientencontact kunnen een boosterprik tegen het coronavirus krijgen. beeld anp / Robin van Lonkhuijsen

Den Haag

De organisaties, waaronder de Algemeen Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) worden ‘overspoeld met klachten’ van ouderen die er niet in slagen een afspraak voor een boosterprik te maken. Sommige leden bellen al een week met de GGD zonder iemand aan de lijn te krijgen, meldt de ANBO. De organisaties schatten dat ruim een miljoen 60-plussers vergeefs proberen een afspraak te maken. Dat kan zowel telefonisch als online. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport roept daarbij nadrukkelijk op dat laatste te doen.  

Volgens de ouderenorganisaties is het maken van een online afspraak lang niet voor alle senioren een optie. Renate Evers, woordvoerder van de ANBO, ziet dat vooral het gebruikmaken van identiteitscontrole via Digi..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De VerradersRTL 4, 20.00-21.35 uur

Afbeelding

Onderwijsminister geeft toe dat hij verkeerde indruk heeft gewekt van Gomarus College

Onderwijsminister Dennis Wiersma wekte deze week onbedoeld de indruk dat het gereformeerde Gomarus College homoseksualiteit afwijst, zo geeft hij nu zelf toe.

Afbeelding

Regering wil antisemitisme bestrijden, maar komt nog niet met meer geld over de boeg

Het kabinet steunt vrijwel alle voorstellen die VVD en ChristenUnie doen om antisemitisme te bestrijden, maar moet nog besluiten of er ook meer geld naar de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding gaat.

Afbeelding

Psychiaters: spijt van omgang met lhbt+-personen. 'We hopen dat het mensen kan helpen bij het verwerken van trauma's'

Nederlandse psychiaters hebben spijt van de manier waarop de beroepsgroep vroeger omging met lhbt+-personen. Zij werden tot ver in de vorige eeuw psychisch ziek verklaard en ondergingen gruwelijke 'behandelingen' zoals castratie.

Afbeelding

Minister wijst Kamerleden niet terecht na politieke inbraakpoging bij de verkeerde Gomarus-school

Linkse Kamerleden verwarren het Gomarus College in Groningen met de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. En onderwijsminister Wiersma legt het niet uit wat het verschil is tussen twee christelijke schoolrichtingen.

Afbeelding

Je kind corrigeren met een tik? 'In de Bijbel staat: 'Wie zijn kind liefheeft, kastijdt het''

Het is voor veel ouders een dagelijkse strijd: een kind dat niet wil luisteren en ‘doet waar het zin in heeft.’ Volgens sommigen is een corrigerende tik dan een prima opvoedmethode, anderen vinden het kindermishandeling.