Leraren Gomarus moesten ook homoseksuele collega’s melden

Nieuws
Leraren van de Gomarus Scholengemeenschap moesten niet alleen homoseksuele leerlingen melden bij het schoolbestuur, maar ook homoseksuele collega’s.
Aliene Boele
maandag 20 december 2021 om 22:23
De school kwam in het nieuws door het bericht dat leerlingen er zouden worden gedwongen hun homoseksualiteit aan hun ouders bekend te maken.
De school kwam in het nieuws door het bericht dat leerlingen er zouden worden gedwongen hun homoseksualiteit aan hun ouders bekend te maken. beeld anp / Arie Kievit

Den Haag

Dat blijkt uit stukken die het ministerie van Onderwijs openbaar heeft gemaakt. De regel stond vastgelegd in een interne notitie uit 2016. Als een personeelslid na een gesprek met het bestuur nog steeds zou ‘volharden in zijn leefwijze’, zou het bestuur overgaan tot een ‘oplossing van het dilemma’. Dit omdat het personeelslid de schoolvisie dan ‘niet geloofwaardig’ kon uitdragen.

gedwongen uit de kast

De scholengemeenschap met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel raakte in opspraak na berichtgeving door NRC over hoe kinderen gedwongen werden uit de kast te komen. In september maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het een onderzoek is gestart naar de scholengemeenschap,..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gezondheidsraad: volumeknoppen in het hele land omlaag om gehoorschade te voorkomen

Verlaag het maximale geluidsniveau van versterkte muziek van 103 naar 100 decibel. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Aanleiding voor het advies is een onderzoek naar beginnend gehoorverlies onder kinderen.

Afbeelding

Annie woont in haar slaapkamer om te bezuinigen op energieverbruik: ‘Maar ik kom echt niets tekort’

Annie Snieder (76) is in haar slaapkamer gaan wonen, zodat de kachel in de woonkamer niet aan moet. Maar klagen zal ze nooit doen. ‘Water, brood en onderdak; nou, heel veel mensen hebben dat niet.’

Afbeelding

Raad van State: asielzoeker moet dwangsom kunnen afdwingen bij rechter

Doet de IND langer dan de wettelijke termijn over een asielbesluit? Dan moeten asielzoekers via de rechter een dwangsom kunnen eisen. De wet die die mogelijkheid afschafte, is in strijd met het Europees recht.

Afbeelding

Twintig miljoen extra beschikbaar om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt nu 10 miljoen euro gereserveerd. Dat is niet genoeg, vinden Kamerleden Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Lisa van Ginneken (D66).

Afbeelding

Boetevrij lenen bij de bibliotheek: ‘We moeten af van de strenge mevrouw achter de balie’

Een boete betalen bij het te laat inleveren van boeken? Bij veel bibliotheken hoeft dat niet meer. ‘We willen geen vervelende discussies meer voeren over 20 cent boete.’

Afbeelding

Prijs van duurzame woningen schiet omhoog, blijkt uit cijfers van het Kadaster

De verkoop van minder energiezuinige huizen blijft juist achter. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster, het instituut dat de eigendom van woningen vastlegt.