SP wil actueler worden, nieuwe generaties winnen voor idealen

Nieuws
De SP wil richting het 50-jarig bestaan van volgend jaar haar ideeën weer actueel maken en ‘nieuwe mensen en generaties voor onze idealen winnen’. Dat zei partijleider Lilian Marijnissen zaterdag op het congres van haar partij. Het moet leiden tot ‘een nieuw SP-verhaal’.
anp
zaterdag 11 december 2021 om 18:33
Afbeelding
beeld anp / sem van der wal

Vanwege de coronacrisis vond het congres grotendeels digitaal plaats. In haar toespraak omschreef Marijnissen de partij als één ‘met een eigen socialisme en bijzondere manieren van politiek voeren. Altijd op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, en solidariteit’.

Maar de verjaardag van de partij is volgens Marijnissen ook het moment om die ‘beginselen bij de tijd te brengen. Om de analyses aan te scherpen en onze alternatieven nog beter over het voetlicht te brengen. Zodat we klaar zijn voor de toekomst.’ Die vernieuwing vindt de partijleider wel spannend, bekende ze in haar toespraak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet trekt hulp aan probleemgezinnen strak: één gezin, één hulpplan, één regisseur

Gezinnen die kampen met een reeks problemen moeten door hun gemeenten worden geholpen met één alomvattend hulpplan, gecoördineerd door één regisseur.

Afbeelding

'Fakkeldrager' op lijst van Jezus Leeft! 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen'

Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.

Afbeelding

Die 17,5 miljard 'fossiele subsidie' gaat ook naar de kerk, de dieselrijder en paprika-gebruiker

Klimaatactivisten protesteren tegen de Nederlandse subsidie van 17,5 miljard voor de ‘fossiele industrie’. Die miljarden bestaan vooral uit belastingvoordeel: voor grote bedrijven, maar ook kleinere gebruikers.

Afbeelding

Voor asielzoekers is een asielcrisis minstens zo ontwrichtend, maar dat lijkt van ondergeschikt belang

Dat het de komende maanden weer misgaat in de asielopvang, lijkt vrijwel onvermijdelijk. Maar wie daar last van gaat hebben, daarover verschillen de meningen.

Afbeelding

Het dorpje Capelle was een hechte gemeenschap, tot het verdween tijdens de Februariramp

Hoe het dorpje Capelle op 1 februari 1953 werd verzwolgen door het water, enkele uren nadat het jongste watersnoodslachtoffer er ter wereld gekomen was.

Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.