SP wil actueler worden, nieuwe generaties winnen voor idealen

Nieuws
De SP wil richting het 50-jarig bestaan van volgend jaar haar ideeën weer actueel maken en ‘nieuwe mensen en generaties voor onze idealen winnen’. Dat zei partijleider Lilian Marijnissen zaterdag op het congres van haar partij. Het moet leiden tot ‘een nieuw SP-verhaal’.
anp
zaterdag 11 december 2021 om 18:33
Afbeelding
beeld anp / sem van der wal

Vanwege de coronacrisis vond het congres grotendeels digitaal plaats. In haar toespraak omschreef Marijnissen de partij als één ‘met een eigen socialisme en bijzondere manieren van politiek voeren. Altijd op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, en solidariteit’.

Maar de verjaardag van de partij is volgens Marijnissen ook het moment om die ‘beginselen bij de tijd te brengen. Om de analyses aan te scherpen en onze alternatieven nog beter over het voetlicht te brengen. Zodat we klaar zijn voor de toekomst.’ Die vernieuwing vindt de partijleider wel spannend, bekende ze in haar toespraak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.