Hulporganisaties slaan alarm: miljarden nodig in strijd tegen hongersnood

Nieuws
Een groep van honderdtwintig internationale hulporganisaties roept wereldleiders op in actie te komen tegen de groeiende wereldwijde dreiging van hongersnood. In een brief vragen zij om miljarden euro’s voor de volledig financiering van hulpprogramma’s.
Hanke van den Broek
donderdag 2 december 2021 om 19:04
Wereldwijd verkeren meer dan 45 miljoen mensen in acute voedselonzekerheid.
Wereldwijd verkeren meer dan 45 miljoen mensen in acute voedselonzekerheid. beeld afp / Hector Retamal

Londen

In het afgelopen halfjaar is het aantal mensen dat verkeert op de rand van een hongersnood schrikbarend toegenomen, schrijven de ngo’s: op dit moment lopen wereldwijd 45 miljoen mensen het risico te verhongeren. Om hen van voedsel te voorzien, is meer dan 6 miljard euro nodig. Daarom dringen de organisaties bij overheden aan meer geld te steken in humanitaire hulp en in het voorkomen van nieuwe humanitaire crises.

De brief verschijnt gelijktijdig met een vooruitblik op volgend jaar van de Verenigde Naties (VN). De organisatie verwacht volgend jaar een recordbedrag van ruim 36 miljard euro nodig te hebben voor hulp aan 183 miljoen zeer kwetsbare mensen. In totaal denkt de VN humanitaire hulp te moeten bieden aan 274 miljoen mensen - ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.