Nivea, Hallmark, Milka en anderen breken met reality-familie Meiland om islamofobe uitspraken

Achtergrond
Vier bedrijven verbreken de zakelijke samenwerking met Erica en Martien Meiland. Volgens Hallmark, Nivea en Milka kunnen de islamofobe uitspraken van Erica niet door de beugel.
Remco van Mulligen
woensdag 1 december 2021 om 15:16 aangepast 10:09
De familie Meiland - met rechts Martien en centraal Erica.
De familie Meiland - met rechts Martien en centraal Erica. beeld anp / Kippa Vincent Jannink

De ‘Meilandjes’ kregen landelijke bekendheid toen ze in 2007 deelnamen aan het programma Ik vertrek. Martien en Erica Meiland verhuisden met hun kinderen naar Frankrijk, waar ze een kasteel ombouwden tot bed-and-breakfast. Sinds 2019 heeft het koppel een goed bekeken reality-show, Chateau Meiland. Ook dochter Maxime is inmiddels een bekende tv-persoonlijkheid.

Erica Meiland kwam eind oktober in opspraak door anti-islamitische uitspraken. Zo schrijft ze over moslima’s: ‘Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?’ Later deed ze in Shownieuws die uitspraak opnieuw: ‘Ja, pinguïns zijn dat ja. Ja, ik kan niet tegen een hoofddoek, echt niet.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners sneller aan het werk dan erkende vluchtelingen 'Het is bureaucratische discriminatie'

46 procent van de gevluchte Oekraïners in Nederland is inmiddels in loondienst, zo maakte het CBS woensdag bekend. Hoe kan het dat erkende vluchtelingen dan vaak jarenlang in de bijstand zitten? Voormalig Triodos-bankman Raphaël Nouwen zocht het uit.

Afbeelding

Drie zorgmedewerkers met long covid doen hun verhaal: 'Ik leef nu als een 80-jarige'

Zorgmedewerkers met long covid reageren kritisch op de plannen van het kabinet om hen te compenseren. En omdat lang niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, klinkt ook de roep: en ik dan?

Afbeelding

Dit hertenkamp zal verdwijnen – tot ongenoegen van beheerder én buurtgenoten

Al meer dan vijftig jaar is het hertenkamp in Mijdrecht een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Toch heeft het geen lange toekomst meer voor zich vanwege gevaar op letselschade bij mensen.

Afbeelding

Verwarming lager, meer schimmel in huis: 'Haal trekker door de badkamer en kook met deksel op de pan'

Dat Nederlanders de verwarming massaal lager hebben gezet, lijkt te leiden tot meer gevallen van schimmel in huis. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Hoe kun je schimmel het beste voorkomen?

Afbeelding

Nederland met schrik vrij na geïsoleerde uitbraak gekkekoeienziekte

Het is dus géén uitbraak. Met een haast hoorbare zucht van opluchting constateerden onderzoekers woensdagmiddag dat het geval van gekkekoeienziekte dat eerder die dag werd aangetroffen, een geïsoleerde uitbraak was.

Afbeelding

De A12 als nieuwe demonstratiehotspot? 'We hebben te maken met klimaatextremisten'

Demonstreren door de A12 in Den Haag voor onbepaalde tijd te blokkeren, moet dat kunnen? De lokale VVD spreekt van ‘ontwrichting’ en ‘terroristische misdrijven’.