Zo rouw je bij een vermissing, wanneer er geen uitvaart was of geen graf is van je dierbare

Achtergrond
Rouwen is al niet makkelijk. Maar in sommige gevallen, zoals vermissing, wordt het nog veel moeilijker. Hoe rouw je wanneer er geen uitvaart was of geen graf is van je dierbare?
Marinde van der Breggen
vrijdag 19 november 2021 om 20:28
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries drie weken voor zijn dood tijdens een persconferentie over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen, hier samen met haar ouders. Een van de moeilijkste dingen bij een langdurige vermissing is het missen van een graf, zeggen deskundigen.
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries drie weken voor zijn dood tijdens een persconferentie over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen, hier samen met haar ouders. Een van de moeilijkste dingen bij een langdurige vermissing is het missen van een graf, zeggen deskundigen. beeld anp / Remko de Waal

Op 25 juni 2021 ging Samuël Boujadi een stuk zwemmen in het meer van Bracciano. De 22-jarige Bunschotenaar was op vakantie met zijn vriend Jack, die zich al snel zorgen begon te maken toen hij zag hoe ver Samuël het water in ging. Want een goede zwemmer was hij niet per se. Hij dacht er nog aan om te filmen welke richting hij opging toen hij zijn krullen nog boven het water uit zag steken. Het was het laatste wat hij van zijn vriend zou zien.

Inmiddels zijn we bijna vijf maanden en evenzoveel zoekacties verder, maar het lichaam van Samuël is nog altijd niet gevonden. Zijn naasten zijn er zo goed als zeker van dat hij verdronken is. Het kan niet anders. Ooggetuigen hebben hem weg zien gaan, hij had niets anders bij zich dan de zwembroek di..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.

Afbeelding

Pepernoten op z’n Italiaans, van Sarena

Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Afbeelding

Conny Rijken strijdt tegen mensenhandel. ‘Soms moet iemand gedwongen organen afstaan’

Conny Rijken is de nieuwe nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Ze mist de publieke verontwaardiging van Nederland over arbeidsuitbuiting in ‘Qatar’.