In de jongste stad van Nederland zijn bijna alle scholen verouderd

Achtergrond
Almere kent veertien middelbare scholen, 75 basisscholen en drie scholen voor speciaal onderwijs. Renovatie of vervanging is een hele kluif voor de gemeente en bovendien hartstikke duur.
Mireille Sneekes / vk
zaterdag 13 november 2021 om 16:21
Rector Huub Nelis van school De Meergronden in Almere in een van de gangen van het verouderde gebouw met kapot glas in de deuren.
Rector Huub Nelis van school De Meergronden in Almere in een van de gangen van het verouderde gebouw met kapot glas in de deuren. beeld Raymond Rutting

Almere

Het ziet er een beetje uit als een kapsalon uit Ja zuster, nee zuster, het lokaal uiterlijke verzorging van scholen-gemeenschap De Meergronden in Almere Haven. De grote wasbakken, tegels in verschillende grijstinten en dozen van ouderwetse föhns zijn typerend voor de algehele staat van dit schoolgebouw: verouderd.

Dit was de eerste middelbare school van de stad, vertelt rector Huub Nelis (53). ‘Na het eerste jaar was er in 1979 niet meer alleen klas 1A en 1B, maar zelfs 1Z.’ De school groeide uit zijn voegen, tikte qua leerlingenaantal de 2200 aan en werd in de jaren daarna voorzien van aan- en bijgebouwen. Gerenoveerd werd er nauwelijks. ‘En dat terwijl de architect van deze school destijds te horen kreeg dat hij de school voor vij..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zware gevechten en gevoelig gezichtsverlies voor Russische elite-eenheden rondom Cherson

De opmars is de grootste Oekraïense doorbraak in het zuiden sinds de Russische invasie. Opvallend is dat Rusland openlijk toegeeft dat het Oekraïense tegenoffensief voorspoedig verloopt.

Afbeelding

‘Bijlmervliegramp gaf ook zelfbewustzijn’

Het is terecht dat er nog steeds veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp, vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’, Kuipers (nog) niet bezorgd

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.