Justitie onderzoekt 23 suïcides met Middel

Nieuws
Justitie onderzoekt 33 gevallen waarbij mensen zelfdoding zouden hebben gepleegd met een zelfdodingsmiddel. Vijftien daarvan zouden het zogenoemde Middel X hebben gebruikt. Dat zei de officier van justitie woensdag bij de behandeling van de zaak tegen Alex S., die het middel verkocht.
anp
woensdag 27 oktober 2021 om 21:53
Rechtbanktekening van Alex S.
Rechtbanktekening van Alex S. beeld anp / Aloys Oosterwijk

Volgens de officier van justitie hebben de 33 mensen allemaal het zelfdodingspoeder gekocht bij de 28-jarige S. uit Eindhoven. Bij in elk geval vijftien van hen kan het overlijden ook direct in verband worden gebracht met de inname van Middel X. Alex S. heeft beloofd het middel niet meer te verkopen als hij vrijkomt. Mede daarom vroeg zijn advocaat vrijlating. De rechtbank stond dat toe, onder voorwaarden. Alex S. moet zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen bij de ggz. Daarnaast krijgt hij een contactverbod met medeverdachten. Hij mag mensen ook geen informatie over een zelfdoding geven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Meest gelezen