Burgemeesters in de Biblebelt doen vaccinatie-oproep: ‘Overweeg het nog een keer’

Nieuws
De burgemeesters van Staphorst, Urk en Neder-Betuwe roepen niet-gevaccineerde inwoners op om vaccinatie tegen het coronavirus te overwegen. Deze drie gemeenten hebben een lage vaccinatiegraad.
redactie nd
woensdag 27 oktober 2021 om 11:07 aangepast 08:39
Het medisch centrum in Staphorst waar inwoners een vaccinatie tegen corona kunnen halen.
Het medisch centrum in Staphorst waar inwoners een vaccinatie tegen corona kunnen halen. beeld anp / Vincent Jannink

Jan ten Kate, burgemeester van Staphorst, zei dinsdagavond voor de raadsvergadering ‘dat de cijfers aantonen dat vaccineren de kortste route uit de situatie is.’ Daarom vraagt Ten Kate: ‘Overweeg vaccineren nog een keer als je nog niet hebt gekozen. De gezondheid van u en uw naasten gaat mij aan het hart.’ Ten Kate, die niet verbonden is aan een politieke partij, zegt te weten dat sommige inwoners uit principe niet kiezen voor vaccineren. ‘Daar heb ik respect voor.’

Ook roept Ten Kate inwoners op zich aan de maatregelen te houden. ‘Laat je testen bij klachten en geef elkaar de ruimte.’ De burgemeester vindt dat ‘noaberschap’ op dit moment van belang is. ‘Dat is hier niet iets van vroeger, maar van alle dag. Het zou jammer zijn dat, juist ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.