In Otterlo zijn de geweien niet aan te slepen: ‘Het is als decoratie voor de blokhut in de tuin’

Achtergrond
Door de grote belangstelling waren de geweien van edelherten uit natuurgebied de Planken Wambuis vorige week al snel uitverkocht. De boswachters van Natuurmonumenten hadden twee dagen uitgetrokken voor de verkoop. Belangstellenden stroomden toe ‘om een stukje natuur in huis te halen’.
Theo Haerkens
maandag 25 oktober 2021 om 16:25 aangepast 19:33
Drukte bij de verkoop van geweien van de edelherten uit natuurgebied De Planken Wambuis.
Drukte bij de verkoop van geweien van de edelherten uit natuurgebied De Planken Wambuis. beeld Theo Haerkens

Otterlo

‘Van deze is de bovenkant het mooist, van die de onderkant.’ De familie Verhaar is er nog niet uit en vergelijkt twee complete geweien van edelherten in de werkschuur van Natuurmonumenten in Otterlo. Boswachter Frank Theunissen sleept met een aantal collega’s vanaf de zoldering het ene gewei na het andere naar beneden, waar tientallen mensen elkaar verdringen om er een te kopen. 

Voor de verkoop was twee dagen uitgetrokken, maar de belangstelling was zo groot dat de voorraad zaterdag vroeg in de middag al was uitverkocht. Vorig jaar ging de verkoop niet door vanwege corona.

‘Eigenlijk wil ik er een met een stukje schedel.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderwijsminister geeft toe dat hij verkeerde indruk heeft gewekt van Gomarus College

Onderwijsminister Dennis Wiersma wekte deze week onbedoeld de indruk dat het gereformeerde Gomarus College homoseksualiteit afwijst, zo geeft hij nu zelf toe.

Afbeelding

Regering wil antisemitisme bestrijden, maar komt nog niet met meer geld over de boeg

Het kabinet steunt vrijwel alle voorstellen die VVD en ChristenUnie doen om antisemitisme te bestrijden, maar moet nog besluiten of er ook meer geld naar de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding gaat.

Afbeelding

Psychiaters: spijt van omgang met lhbt+-personen. 'We hopen dat het mensen kan helpen bij het verwerken van trauma's'

Nederlandse psychiaters hebben spijt van de manier waarop de beroepsgroep vroeger omging met lhbt+-personen. Zij werden tot ver in de vorige eeuw psychisch ziek verklaard en ondergingen gruwelijke 'behandelingen' zoals castratie.

Afbeelding

Minister wijst Kamerleden niet terecht na politieke inbraakpoging bij de verkeerde Gomarus-school

Linkse Kamerleden verwarren het Gomarus College in Groningen met de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. En onderwijsminister Wiersma legt het niet uit wat het verschil is tussen twee christelijke schoolrichtingen.

Afbeelding

Je kind corrigeren met een tik? 'In de Bijbel staat: 'Wie zijn kind liefheeft, kastijdt het''

Het is voor veel ouders een dagelijkse strijd: een kind dat niet wil luisteren en ‘doet waar het zin in heeft.’ Volgens sommigen is een corrigerende tik dan een prima opvoedmethode, anderen vinden het kindermishandeling.

Afbeelding

Minder prikkels in steeds meer musea. 'Ik denk altijd: 'Doe normaal'. Hier hoeft dat niet'

Op het eerste gezicht lijkt het een normale, rustige avond in Museum Hilversum. Toch is het anders dan normaal tijdens de ‘prikkelarme openstelling’. Wat is dat en waarom organiseren steeds meer musea dit?