Huisarts gaat Staphorsters die bang zijn voor oordeel van gemeenschap stiekem vaccineren

Nieuws
Huisarts Ali Reza Pezeshki Nia van de huisartsenpraktijk in Rouveen gaat patiënten in en rond Staphorst helpen die bang zijn voor het oordeel van de gemeenschap. Hij wil bij patiënten thuis langs om hen ‘stiekem het vaccin te geven’, vertelde hij in de Volkskrant.
Sophia Geuze • redacteur
zaterdag 23 oktober 2021 om 19:46
Afbeelding
beeld anp / Vincent Jannink

Staphorst

De huisarts in Rouveen heeft er veel tijd voor over zijn patiënten te wijzen op het belang van vaccinatie. ‘Ik ga met al mijn patiënten het gesprek aan, al kost me dat anderhalf uur.’ Hij komt mensen tegen die geloven dat het vaccin van de duivel komt. Hij houdt hen het verhaal voor van de verzoeking van Jezus door de duivel in de woestijn. Volgens de huisarts is de moraal van dat Bijbelverhaal dat ‘we een eigen verantwoordelijkheid hebben in ons leven’, zegt hij in de Volkskrant. Als mensen bij hun standpunt blijven om niet te vaccineren, dan respecteert hij dat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet schaalt verder af: mondkapje niet langer verplicht in ov, testen voor toegang verdwijnt helemaal

Nu de situatie in de ziekenhuizen onder controle blijft, zet het kabinet de volgende stap in de afschaling van de coronabeperkingen: ook grote evenementen worden toegankelijk zonder testbewijs.

Afbeelding

Klinisch psycholoog Irene Blom: ‘De belangrijkste opdracht is omzien naar elkaar’

Corona heeft onze mentale gezondheid weinig goed gedaan, zegt klinisch psycholoog Irene Blom (53), voorzitter van de raad van bestuur van christelijke ggz-instelling De Hoop.

Afbeelding

Dermatoloog ziet huidproblemen ontstaan door mondkapje: ‘Stug materiaal en chemisch bewerkt’

Hoewel de mondkapjesplicht grotendeels verdwijnt, blijft het in het ov nog van kracht. Als gevolg van het mondkapjesgebruik ziet dermatoloog Menno Gaastra 'zeker tien mensen per week extra' langskomen met huidproblemen.

Afbeelding

Studenten blij met versoepelingen. ‘Elke maatregel zijn we liever kwijt dan rijk’

Maandag verviel de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte voor het mbo, hbo en de universiteiten. Studentenorganisaties zijn blij, maar roepen het onderwijs ook op oog te hebben voor kwetsbare studenten.

Afbeelding

De eerste golf in Spakenburg: ‘Mensen gingen huilend weg, niet wetend wanneer ze hun echtgenoot zouden zien’

Tegen je gevoel in werken. Dat is Ada Huijgen en Marieke Idema van zorg- en wooncentrum De Haven in Spakenburg sterk bijgebleven van de eerste coronagolf in maart 2020. Ze blikken terug op die periode.

Afbeelding

Nederland was niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis, aldus eerste officiële evaluatie

Nederland was begin 2020 niet ingericht op een pandemie als de coronacrisis. De voorbereiding was gericht op de acute aanpak van ‘flitscrises’, voor slepende crises lag geen plan klaar.